Certificate false de vaccinare în Neamţ şi Iaşi, pentru sume cuprinse între 100 şi 250 euro

Zeci de certificate false de vaccinare ar fi fost eliberate de cabinetele unor medici de familie din judeţele Neamţ şi Iaşi, pentru sume cuprinse între 100 şi 250 euro.

1368 afișări
Imaginea articolului Certificate false de vaccinare în Neamţ şi Iaşi, pentru sume cuprinse între 100 şi 250 euro

Zeci de certificate false de vaccinare în Neamţ şi Iaşi, pentru sume cuprinse între 100 şi 250 euro

Poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie fac, miercuri, 25 de percheziţii la domiciliile unor persoane din judeţele Neamţ şi Iaşi, bănuite de fals şi corupţie în legătură cu obţinerea în mod ilegal a unor certificate care să ateste vaccinarea anti-COVID-19.

Se pun în executare 5 mandate de aducere şi 7 ordonanţe de ridicare a unor obiecte, înscrisuri sau date informatice.

Suse din anchetă au declarat, pentru MEDIAFAX, că este vorba despre câteva zeci de beneficiari, toţi din judeţul Neamţ, care îşi cumpărau certificate cu sume cuprinse între 100 şi 250 de euro.

Sunt vizate cabinete ale unor medici de familie din Neamţ şi un cabinet din Iaşi, precum şi două centre de vaccinare. Mai exact, conform surselor citate, printre cabinetele unor medici de familie vizate de percheziţii sunt cele din comunele Taşca şi Ţibucani, judeţul Neamţ, şi comuna Ciohoreni din Iaşi, precum şi de centre de vaccinare drive through din Piatra Neamţ care acum nu mai funcţionează.

„Cercetările în cauză vizează aspecte de natură infracţională săvârşite începând cu jumătatea anului 2021 şi până în prezent, de către medici şi asistenţi medicali din cele două judeţe care, în schimbul unor sume de bani cu titlu de mită, au eliberat certificate de vaccinare anti-COVID-19 unor persoane. În unele cazuri, beneficiarii au obţinut certificatele de vaccinare fără ca măcar să asigure prezenţa fizică la cabinetele medicale sau centrele de vaccinare. Dosarul penal a fost iniţiat ca urmare a sesizării formulată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ de către D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ”, transmite DGA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici