Cerul va fi noros. PROGNOZA METEO pentru marţi şi miercuri

În vestul, centrul şi nordul ţării cerul va fi noros, iar precipitaţiile în extindere. Local, mai ales la munte, se vor cumula cantităţile de apă de 10...15 l/mp şi pe arii restrânse peste 25 l/mp., informează ANM.

388 afișări
Imaginea articolului Cerul va fi noros. PROGNOZA METEO pentru marţi şi miercuri

Vremea se va răci în zilele următoare. PROGNOZA METEO pentru marţi şi miercuri (Imagine Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

MARŢI

ÎN ŢARĂ

La munte şi în Maramureş vor predomina ninsorile şi, îndeosebi în nordul Carpaţilor Orientali, în Munţii Apuseni şi la altitudini mari în Carpaţii Meridionali, se va depune strat nou, consistent de zăpadă. În Crişana şi Transilvania se vor semnala precipitaţii mixte ce vor favoriza depunerile de polei. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare şi va ploua local, seara şi noaptea. Vântul va avea intensificări în zona montană, mai susţinute pe creste, unde va depăşi 70...80 km/h, viscolind şi spulberând ninsoarea, iar local vor fi intensificări şi în celelalte zone, cu rafale de 50...60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 11 grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime, în marea lor majoritate pozitive, se vor situa între -2 şi 5 grade.

LA BUCUREŞTI:

Regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice datei, astfel că maxima va fi de 8...9 grade, iar minima se va situa în jurul valorii de 1 grad. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales spre seară şi noaptea, când trecător pot fi precipitaţii slabe. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări, îndeosebi ziua.

MIERCURI

ÎN ŢARĂ

Vremea se va încălzi cu precădere în jumătatea de sud a ţării. Cerul va fi mai mult noros în regiunile nordice unde local vor predomina ploile, precum şi în zona montană, unde la început vor fi mai ales ninsori, apoi şi precipitaţii mixte ce vor favoriza depunerile de polei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi doar pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va mai avea intensificări la munte, în special pe creste, dar local  şi în celelalte zone, la cote mai reduse. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 15 grade, iar cele minime, în general, între -1 şi 6 grade.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici