Cetăţean francez, urmărit penal după ce a operat pacienţi fără a fi medic

Un cetăţean francez în vârstă de 65 ani, domiciliat în Londra, este urmărit penal pentru înşelăciune şi uz de fals, fiind acuzat că a obţinut de la DSP Timiş o autorizaţie de liberă practică pentru a munci ca medic, în baza unor acte false, după care a operat mai multe persoane.

20 afișări
Imaginea articolului Cetăţean francez, urmărit penal după ce a operat pacienţi fără a fi medic

Cetăţean francez, urmărit penal după ce a operat pacienţi fără a fi medic (Imagine: arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unei informări de duminică a IPJ Timiş, Francois P. este acuzat că a obţinut, în anul 2004, de la Direcţia de Sănătate Publică Timiş, pe baza unor documente care cu date nereale, o autorizaţie de liberă practică pentru profesiunea de medic, în specialitatea ortopedie. El a făcut, în baza acestei autorizaţii, "mai multe intervenţii non evazive la persoane fizice" în cadrul unei policlinici din Timişoara, solicitând şi primind pentru fiecare intervenţie sume cuprinse între 600 - 1000 euro.

Francois P. este urmărit penal în urma activităţilor de cercetare penală desfăşurate de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei timişene, cu avizul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.

Potrivit informării Poliţiei timişene, francezul se sustrage urmăririi penale.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, Sergiu Rus, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că cetăţeanul francez care s-a pretins medic şi a operat mai mulţi bolnavi este urmărit penal după ce în urmă cu doi ani mai mulţi pacienţi s-au plâns de activitatea sa, Poliţia sesizându-se din oficiu.

Conform acestuia, cercetările au început în 2006, iar urmărirea penală a început în urmă cu câteva zile, după ce s-au obţinut date solicitate de la Interpol, care au confirmat că cetăţeanul francez nu este titularul diplomei pe care o prezentase, ce-i atesta calitatea de medic.

Potrivit lui Sergiu Rus, imediat după ce a început o anchetă pe numele lui Francois Pinori, acesta a părăsit România şi a plecat în Londra unde are acum domiciliul, însă nu răspunde la citaţii.

Directorul Direcţiei pentru Sănătate Publică Timiş spune că dacă i se va cere oficial, va face verificări pentru a vedea cum a obţinut francezul autorizaţia de liberă practică.

"Acest lucru s-a întamplat în urmă cu cinci ani de zile. E greu acum ca cineva să spună ceva despre acest om, el este plecat din ţară. Din punctual meu de vedere, eu nu cred că a primit autorizaţie de liberă practică de la noi, acest lucru trebuie verificat. Încă nu ni s-au cerut date, dar dacă îmi va cere cineva oficial, voi verifica", a declarat corespondentului MEDIAFAX directorul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Horia Vermeşan.

Cercetările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor care au suferit asemenea intervenţii, urmând a se solicita efectuarea unei verificări de specialitate de către comisarii Gărzii Financiare Timiş.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici