CEZ: Preţul energiei la consumator ar trebui să urce cu 3-4% din cauza certificatelor verzi

Preţul la consumator al electricităţii ar trebui să fie majorat cu 3 - 4%, după introducerea sistemului de sprijin pentru producţia de energie din surse regenerabile, a declarat, joi, Adrian Borotea, director în CEZ România.

446 afișări
Imaginea articolului CEZ: Preţul energiei la consumator ar trebui să urce cu 3-4% din cauza certificatelor verzi

CEZ: Preţul energiei la consumator ar trebui să urce cu 3-4% din cauza certificatelor verzi (Imagine: Shutterstock)

"Impactul la consumatori, odată cu intrarea în vigoare a legislaţiei privind sprijinirea energiilor regenerabile, va fi între 2 şi 4%, aşa cum a anunţat deja Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Noi (CEZ România - n.r.) nu am cerut creşterea tarifelor de distribuţie şi furnizare, care, chiar dacă nu au fost modificate în ultimii ani, este cazul să crească, iar cel mai oportun moment ar fi 1 ianuarie 2012", a afirmat Borotea.

Legislaţia privind sprijinirea producţiei din surse regenerabile va intra în vigoare în luna septembrie.

Producătorii de energie regenerabilă primesc certificate verzi pentru energia produsă şi livrată în reţea, pe care le vând furnizorilor, obligaţi să le cumpere anual în limita unor cote stabilite de ANRE. Ulterior, furnizorii vor transfera în facturi costurile cu certificatele verzi, astfel că preţul final el energiei va creşte.

Compania CEZ România este deţinută de grupul ceh cu acelaşi nume, prezent pe piaţa energetică românească din 2005, cu activităţi în sectorul producţiei, distribuţiei şi furnizării de electricitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici