Cezar Preda: Nu am cerut avansarea în grad, să îl ia înapoi. Cea mai suspectă e tăcerea lui Gabriel Oprea

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că el nu a cerut avansarea în gradul de colonel, arătând că este suspectă tăcerea fostului ministru al Apărării Gabriel Oprea, care a acordat acest grad.

324 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda: Nu am cerut avansarea în grad, să îl ia înapoi. Cea mai suspectă e tăcerea lui Gabriel Oprea

Cezar Preda (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Să-l ia înapoi (gradul –n.r.), ce problemă am eu, nu l-am cerut. Dacă e ilegal, trebuie reparat, dacă mă fac vinovat cu ceva, să mă tragă la răspundere legal. Eu nu am cerut acest grad. Oficialii MApN au considerat că mi-am adus o contribuţie prin funcţiile în Parlament pe care le-am deţinut, în Comisia de Apărare, în Comisia parlamentară de Control al SRI, precum şi cursurile absolvite la Colegiul naţional de apărare, Colegiul naţional de informaţii. Dacă noii guvernanţi consideră că trebuie să le ia înapoi, nu am nicio problemă", a precizat Preda.

În opinia lui Preda, ar fi corect ca ministrul Apărării să facă publice şi avansările făcute de fostul ministru liberal al Apărării, Teodor Atanasiu.

"E mai mult valid gradul onorific de colonel al lui Cezar Preda decât gradele onorifice de căpitan ale domnului Ponta şi domnului Antonescu. Ceea ce este cel mai suspect în această mascaradă este tăcerea ministrului Gabriel Oprea, care le-a acordat. Cred că nu eu trebuie să mă războiesc cu domnul Dobriţoiu, ci responsabilii care l-au acordat", a adăugat Cezar Preda.

Guvernatorul Mugur Isărescu, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, liderul UDMR, Kelemen Hunor, procurorul general Laura Codruţa Kovesi, fostul şef ANAF, Sorin Blejnar şi psihoterapeutul Aliodor Manolea se află pe lista MApN cu avansări în grad din 2011 şi 2012 în care au fost constatate nereguli.

Pe lista MApN mai apar primarul din Piteşti, Tudor Pendiuc (de la locotenent la colonel), deputatul Cezar Preda (de la locotenent la colonel), fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon (de la locotenent la colonel), actualul primar de la Slatina, Darius Vâlcov (de la sublocotenent la maior).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici