CFR Călători: 93 de trenuri au fost anulate din cauza ninsorilor şi a viscolului. VEZI lista trenurilor anulate

93 de trenuri au fost anulate, sâmbătă, din cauza ninsorilor şi a viscolului, iar pe raza a patru regionale, respectiv Bucureşti, Craiova, Galaţi şi Constanţa se circulă în condiţii meteo nefavorabile, potrivit CFR Călători.

6234 afișări
Imaginea articolului CFR Călători: 93 de trenuri au fost anulate din cauza ninsorilor şi a viscolului. VEZI lista trenurilor anulate

Întârzieri de sute de minute în Gara de Nord şi circulaţie în condiţii de iarnă. VEZI lista trenurilor anulate

Update 17:10 "Din cele 1300 de trenuri ale CFR Călători care circulă zilnic pe reţeaua din România, s-a luat decizia anulării a 93 de trenuri pentru a facilita accesul utilajelor de intervenţie şi pentru prevenirea unor situaţii de nesiguranţă pentru călători. Circulaţia feroviară este în continuare adaptată condiţiilor meteo nefavorabile pe raza a patru regionale: Bucureşti, Craiova, Galaţi, Constanţa", potrivit unei informări a CFR Călători.

Potrivit sursei citate, pe reţeaua feroviară, trenurile circulă în condiţii de iarnă - ninsoare şi vânt în rafale, iar unele curse pot înregistra întârzieri la destinaţie, determinate de necesitatea ataşării locomotivelor diesel pe anumite intervale de staţii din jumătatea de sud a ţării, de reducerea vitezei de circulaţie sau de intervenţia cu pluguri.

Pe raza regionalelor Bucureşti, Constanţa, Galaţi şi Craiova se intervine constant cu utilaje şi personal feroviar pentru menţinerea infrastructurii feroviare în condiţii optime.

Ştire iniţială
 
56 de trenuri de călători sunt anulate din totalul de 1.774 trenuri care circulă sâmbătă, potrivit situaţiei de la ora 07.30 remisă de către Căile Ferate Române (CFR). Circulaţia feroviară se desfăşoară în condiţii de temperaturi scăzute, vânt puternic, zăpadă spulberată şi troienită.

Potrivit CFR, la această oră nu sunt linii de cale ferată închise, iar circulaţia feroviară este în continuare adaptată la condiţiile meteo nefavorabile, în special pe raza a două regionale feroviare: Galaţi şi Constanţa unde ninge viscolit.

Sunt secţii feroviare unde trenurile circulă doar cu locomotive diesel, respectiv Roşiori Est - Tr Măgurele, Alexandria - Zimnicea, Banu Mărăcine - Caracal.

Totodată, pe linia Făurei-Buzău există o restricţie de viteză de 50 km/h.

În ceea ce priveşte zona Constanţa -Galaţi, acolo ninge viscolit, vizibilitatea este cuprinsă între 70 - 2.000 metri, stratul de zăpadă este situat între 10-50 cm, iar sulurile de zăpadă sunt de 40 - 50 cm. Vântul bate cu 50-80 km/h, iar temperatura în şină este de -10-14 grade.

760 de angajaţi şi 18 pluguri activate intervin pentru remedierea problemelor.

Circulaţia feroviară se desfăşoară în condiţii de temperaturi scăzute, vânt puternic, zăpadă spulberată şi troienită.

În Bucureşti, trenurile au întârzieri de sute de minute, atât cele care vin spre capitală cât şi cele care pleacă din Gara de Nord.

"Măsurile operative întreprinse în această perioadă cu vreme nefavorabilă de angajaţii feroviari au ca PRIORITATE circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă şi menţinerea legăturilor feroviare între localităţile mari. Pentru evitarea unor situaţii neplăcute pentru pasageri şi pentru facilitarea accesului utilajelor şi a echipelor de intervenţii, a fost redus numărul de trenuri, dar se asigură continuitate în graficul de circulaţie.

VEZI LISTA TRENURILOR ANULATE 

IR 1583 va fi primul tren care va pleca la ora 9h30 din Bucureşti cu destinaţia Constanţa, iar trenul IR 1636 primul care a plecat în această dimineata, la ora 05:30 din Constanţa spre Capitală.

>> INFORMATII: - 0219521 – info CFR; - 0212643333, 0212643334, 0219360 – Comandament de iarnă; - Pagini de facebook pentru mai multe detalii AICI şi AICI

- in aplicaţia TRENUL MEU, introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informaţii tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.

- înainte de plecarea la drum informati-va telefonic la Gara CFR pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionati să călătoriti sau verificati tabelele de sosire/plecare, actualizate din minut în minut pe site-ul www.cfr.ro domeniul CAMERE WEB

>> RECOMANDĂRI de călătorie în condiţii de ninsoare şi ger: 

>> SITUAŢIA INFRASTRUCTURII, drumurilor şi a căilor ferate, în timp real, pe harta interactivă" se arată pe site-ul CFR Călători într-un comunicat de presă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici