Video Poliţia Locală din Iaşi a adunat oamenii străzii şi i-a dus la un adăpost de noapte

A fost o noapte cu ger năpraznic la Iaşi, termometrele au arătat -13 grade, însă s-au resimţit -27, aşa că poliţia locală i-a căutat pe oamenii fără adăpost şi a încercat să îi convingă să meargă pe timpul nopţii la un cămin al Direcţiei de Asistenţă Comunitară

1252 afișări

La început reticenţi, oamenii străzii s-au lăsat convinşi, relatează corespondentul MEDIAFAX.

Echipaje ale Poliţiei Locale au început să caute persoanele fără adăpost imedat după lasarea întunericului. Scopul acţiunii a fost să-i ducă pe cei care dorm sub cerul liber la un adăpost ca să îşi petreacă noaptea la căldură. Mercurul din termometre arăta -13 grade Celsius, iar pe timpul nopţii a scăzut şi mai mult. Primul caz la care a fost nevoie de intervenţia Poliţiei Locale a fost un bărbat care locuia la parterul unui bloc. Cei care locuiesc în zonă spun că de nenumărate ori au încercat să îl convingă să se ducă la adăpost însă a refuzat. Bătrânul a refuzat şi în această seară ajutoul poliţiştilor la început, însă după jumătate de oră a primit un pahar de ceai cald şi a acceptat să meargă la Adăpostul de noapte al primăriei. Acelaşi scenariu s-a repetat de câteva ori pe timpul nopţii. Mai mulţi oameni ai străzii au ajuns la adăpost, unde au primit o masă caldă şi un pat unde să petreacă noaptea.

„Având în vedere temperaturile scăzute din aceste zile, poliţiştii locali continuă acţiunile pentru identificarea persoanelor fără adăpost şi conducerea acestora în spaţiile special amenjate de către Primăria Municipiului Iaşi. Din păcate sunt şi persoane care refuză internarea, ocazie cu care le oferim un ceai cald să se încălzească şi îi avem în atenţie şi în caz că sănătatea lor se înrăutăţeste chemăm Serviciul de Ambulanţă pentru a-i analiza medical.", a declarat Daniel Ungureanu, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Iaşi.

Mulţi dintre cei care sunt duşi de către Ambulanţă sau Poliţia Locală la adăpost rămân acolo doar pentru o noapte, cât să primească o masă caldă şi să se odihnească preţ de câteva ore. A doua zi se intorc din nou la locuinţa improvizată.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici