CFR: După aproape 20 de ani, trenurile vor circula din nou în curând pe podul de la Grădiştea

Trenurile vor circula în curând pe podul de la Grădiştea, după aproape 20 de ani, susţine joi CFR Infrastructură, care a anunţat că a fost ridicat primul dintre cele cinci tabliere pe structura de susţinere provizorie.

600 afișări
Imaginea articolului CFR: După aproape 20 de ani, trenurile vor circula din nou în curând pe podul de la Grădiştea

CFR: După aproape 20 de ani, trenurile vor circula din nou în curând pe podul de la Grădiştea

Compania anunţă că operaţiunea de ridicare a elementului, care are o greutate de 270 tone, a fost efectuată de constructor cu ajutorul unei macarale de mare tonaj (750 tone). În total vor fi 5 tabliere, în următoarele 3 săptămâni urmând a fi ridicate şi celelalte 4.

„Lucrările de ridicare a acestor tabliere vor fi efectuate înainte ca podul să fie coborât, cu ajutorul unor cricuri hidraulice, pe structura de susţinere finală. Întreaga operaţiune de ridicare şi asamblare a tablierelor prezintă un grad mare de complexitate, fiind o premieră în cadrul proiectelelor de modernizare a infrastructurii feroviare din România”, arată CFR Infrastructură.

Compania anunţă că lucrările de modernizare a liniei de cale ferată între Vidra şi Comana, inclusiv la noul pod de la Grădiştea, au ajuns la un stadiu fizic de 92 %. Linia de 12 km va avea cu 24 de lucrări de artă şi două clădiri la standarde europene pentru publicul călător. Vor fi 4 poduri feroviare, 2 viaducte cu 27 de deschideri, în direcţia Giurgiu, respectiv 8 deschideri, în direcţia Bucureşti, 10 podeţe, 8 subtraversări pentru mamifere mici şi două clădiri noi pentru publicul călător - Grădiştea şi Comana.

„După aproape 20 de ani, trenurile vor circula din nou în curând pe noul pod feroviar de la Grădiştea”, transmite CFR Infrastructură.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici