CGMB a aprobat reabilitarea a 58 de străzi, 36 de intersecţii, patru poduri şi două pasaje

Consilierii municipali au aprobat, luni, două proiecte privind documentaţiilor pentru refacerea şi reabilitarea a 58 de străzi, patru poduri şi două pasaje, precum şi proiectarea, execuţia şi întreţinerea a 36 de intersecţii din Capitală.

44 afișări
Imaginea articolului CGMB a aprobat reabilitarea a 58 de străzi, 36 de intersecţii, patru poduri şi două pasaje

CGMB a aprobat reabilitarea a 58 de străzi, 36 de intersecţii, patru poduri şi două pasaje (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit directorului Administraţiei Străzilor, Alina Roman, municipalitatea a avut în vederea stabilirea indicatorilor economici pentru refacerea a 65 de străzi, patru poduri şi două pasaje, însă consilierii generali au modificat proiectul, acesta fiind aprobat pentru 58 de străzi, patru poduri şi două pasaje.

"Consilierii generali au vrut ca pentru un anumit număr de străzi să vadă în mod direct necesitatea acestor lucrări de reparare şi reabilitare", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, Alina Roman.

Directorul Administraţiei Străzilor a precizat că cele şapte străzi scoase din pachetul de 65 vor fi incluse într-un alt proiect de hotărâre, care va fi supus dezbaterii CGMB în următoarele şedinţe.

De asemenea, Alina Roman a explicat că pe cele 58 de străzi vor fi începute lucrările "în funcţie de coeficientul de degradare al fiecărei, dar şi în funcţie de bugetul municipalităţii".

"Am aprobat acum documentaţiile tehnico-economice şi indicatori tehnico-economicei, dar asta nu înseamnă că le vom face anul acesta. Străzile vor fi etapizate în funcţie de coeficientul de degradare, dar şi de bugetul municipalităţii", a mai spus Alina Roman.

Cele patru poduri sunt IOR, Lacul Tei, Ciurel şi Timpuri Noi, acestea urmând să fie reabilitate în funcţie de expertizele efectuate cu reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii.

"Programul de reabilitare a celor patru poduri va fi făcut în funcţie de gradul de degradare al fiecăruia, după efectuarea expertizelor", a mai spus Alina Roman.

Cele două pasaje cuprinse în proiect sunt Pasajul Unirii, unde lucrările au început deja, şi Pasajul Victoriei, unde în următoarea perioadă urmează să înceapă lucrările de reabilitare.

Directorul Administraţiei Străzilor a mai precizat că valorea totală a investiţiilor s-a modificat, fiind vorba de mai puţine străzi, însă nu a precizat în jurul cărei sume se situează aceasta.

Un alt proiect de hotărâre aprobat de consilierii municipali are în vedere documentaţiile pentru modernizarea, semaforizarea şi întreţinerea unui număr de 36 de intersecţii din Capitală.

Cele 36 de intersecţii sunt situate în toate sectoarele Bucureştiului, Administraţia Străzilor urmând să execute lucrări de construcţii şi instalare pentru semafoare, automate de dirijare a circulaţiei, detectoare în carosabil, indicatoare rutiere, butoni reflectorizanţi, precum şi insule de dirijare sau refugii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici