CGMB a hotărât excluderea lui Gabriel Pîrvu, găsit incompatibil de ANI

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a hotărât, joi, excluderea consilierului PMP Gabriel Pîrvu, fost viceprimar al Capitalei, găsit incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

206 afișări
Imaginea articolului CGMB a hotărât excluderea lui Gabriel Pîrvu, găsit incompatibil de ANI

CGMB a hotărât excluderea lui Gabriel Pîrvu, găsit incompatibil de ANI (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Consilierii generali au votat joi proiectul de hotărâre privind încetarea mandatului de consilier al lui Pîrvu, pe care l-au aprobat cu 49 de voturi "pentru" şi unul "împotrivă", votul fiind nominal.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat în iulie 2013 că Gabriel Pîrvu a fost incompatibil în perioada 5 mai 2010 - 2 mai 2011, întrucât a exercitat, simultan, funcţia de consilier general în cadrul CGMB şi calitatea de administrator - membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale a Sării SA Bucureşti.

Curtea de Apel Bucureşti a decis că Gabriel Pîrvu a fost în incompatibilitate, decizia devenind definitivă prin necontestare, la 26 martie 2014.

Potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

ANI a cerut, în 18 august 2014, aplicarea sancţiunii disciplinare de revocare din funcţie a consilierului general Gabriel Pîrvu, care ocupa şi funcţia de viceprimar, ca urmare a deciziei definitive.

Pentru că Gabriel Pîrvu nu a fost revocat de CGMB, consilierii generali au fost amendaţi, în 2 septembrie, de ANI, cu câte 2.000 de lei. ANI a anunţat atunci că, dacă Pîrvu nu va fi exclus, va sesiza organele de urmărire penală.

În 28 noiembrie, Prefectura Municipiului Bucureşti a înaintat instanţei o solicitare de anulare a hotărârii de numire a lui Gabriel Pîrvu în funcţia de viceprimar, ca urmare a stării de incompatibilitate în care se afla consilierul municipal.

În 18 decembrie, Pîrvu a fost schimbat din funcţia de viceprimar cu Cornel Pieptea, liderul grupului PNL în CGMB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici