CGMB a respins proiectul de 4 mil. euro de extindere a reţelelor de apă şi canal în patru cimitire

Consilierii generali au respins, joi, un proiect de hotărâre privind înlocuirea şi extinderea reţelelor de apă şi canal din cimitirele Ghencea, Iancu Nou, Metalurgiei şi Sfânta Vineri, lucrări în valoare de aproximativ 4 milioane de euro.

59 afișări
Imaginea articolului CGMB a respins proiectul de 4 mil. euro de extindere a reţelelor de apă şi canal în patru cimitire

CGMB a respins proiectul de 4 mil. euro de extindere a reţelelor de apă şi canal în patru cimitire (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Proiectul "Sisteme de drenare a apelor în exces de pe suprafaţa spaţiilor verzi şi extinderea reţelei de apă şi canal în cimitirele lancu Nou, Ghencea, Metalurgiei si Sfânta Vineri" a fost discutat în şedinţa de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Vaoarea totală a proiectului era de aproximativ 4 milioane de euro, inclusiv TVA, finanţarea urmând să fie asigurată din bugetul propriu al municipalităţii. Durata lucrărilor în fiecare cimitir în parte era estimată la 12 luni.

În expunerea de motive a proiectului se arăta că gradul de uzură al conductelor de alimentare cu apă potabilă, cât şi al celor de canalizare, şi faptul că reţeaua existentă este subdimensionată în raport cu cerinţele de securitate şi igienă impun modernizarea reţelei de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare, precum si drenarea apelor în exces, aşa cum prevede Legea nr. 24/2007, articolul 12.

Astfel, pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare urmau să fie alocaţi: 6.605.592 de lei (1.512.720 de euro) la Cimitirul Metalurgiei, 5.428.570,00 de lei (1.243.175 euro), la Ghencea, 2.542.234,00 de lei (582.187 euro), la Iancu Nou, şi 3.200.423,00 lei ( 732.916 euro), la Cimitirul Sfânta vineri, sumele incluzând TVA.

Cimitirele lancu Nou, Ghencea, Metalurgiei si Sfânta Vineri se află în administrarea Primăriei Capitalei, prin Administraţia Cimitirelor şi Crematorilor Umane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici