Chestorul Gheorghe Popa, noul şef al Poliţiei Române

Chestorul de Gheorghe Popa, adjunct al chestorului Dan Valentin Fătuloiu, este noul şef al Poliţiei Române, după ce decizia de premierului Călin Popescu Tăriceanu fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

20 afișări
Imaginea articolului Chestorul Gheorghe Popa, noul şef al Poliţiei Române

Chestorul Gheorghe Popa, noul şef al Poliţiei Române

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, l-a nominalizat, în 28 august, pe chestorul de poliţie Gheorghe Popa pentru funcţia de inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei Române, după ce Dan Valentin Fătuloiu a fost desemnat şef al biroului ataşatului afacerilor interne în Statele Unite ale Americii.

Noul şef al Poliţiei Române este expert criminalist autorizat la Ministerul Justiţiei în domeniile traseologie, balistică, dactiloscopie, grafică şi a absolvit cursuri postuniversitare de Specializarea în Psihopedagogie (2001 - 2002).

De asemenea între 1998 - 2002 a obţinut doctoratul în Ştiinţe Juridice - Specializarea Criminalistică, distincţia "Cum Laudae", după ce în prealabil absolvise cursurile postuniversitare de specializare în Criminalistică, iar între 1990 şi 1994 Facultatea de Drept, Specializarea Drept din cadrul Universităţii Bucureşti;

Totodată, în perioada 1981 - 1984, el a urmat cursurile şcolii de ofiţeri activi ai Ministerului de Interne - Specializarea Criminalistică.

Chestorul Gheorghe Popa a ocupat, din aprilie 2005 funcţia de adjunct al Inspectorului General al Poliţiei Române, între 2004 şi 2005 a fost directorul Institutului de Criminalistică din Inspectoratul General al Poliţiei Române, iar timp de doi ani (2002 - 2004) a fost şeful Serviciului de Investigaţii Criminale la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa.

De asemenea, între 2001 şi 2002, Popa a fost şef de serviciu în cadrul Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog, iar anterior ocupării acestei funcţii, timp de doi ani a fost şeful poliţiei municipiului Târgovişte.

Anterior ocupării acestei funcţii, timp de cinci ani, Gheorge Popa a ocupat divese funcţii în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa.

Chestorul Gheorhe Popa este autorul mai multor invenţii şi inovaţii, în special în domeniul criminalisticii.

Gheorghe Popa s-a născut în 17 aprilie 1959, comuna dâmboviţeană IL Caragiale este căsătorit şi are trei copii.

Gheorghe Popa va ocupa funcţia de şef al Poliţiei Române după ce predecesorul său, chestorul principal Dan Valentin Fătuloiu, a fost nominalizat şef al Biroului ataşatului afacerilor interne în Statele Unite ale Americii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici