Chifu: Vom cere colegilor din asistenţă socială demisia în bloc dacă nu se renunţă la disponibilizări

Secretarul general al Federaţiei Publisind, Gabriel Chifu, a declarat, marţi, că i-a cerut ministrului Muncii o întâlnire de urgenţă, la nivelul Direcţiei de asistenţă socială din MMFPS, pentru a discuta anunţatele disponibilizări din sistem, altfel va cere tuturor angajaţi să-şi dea demisia în bloc.

758 afișări
Imaginea articolului Chifu: Vom cere colegilor din asistenţă socială demisia în bloc dacă nu se renunţă la disponibilizări

Chifu: Vom cere colegilor din asistenţă socială demisia în bloc dacă nu se renunţă la disponibilizări (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Suntem împotriva disponibilizării personalului din asistenţă socială, unde oricum există salarii foarte mici. Nu ştiu cine poate trăi cu 400 de lei pe lună. Ministrul a spus că este deschis la dialog. Sperăm să ne cheme săptămâna viitoare, altfel cei 10.000 de angajaţi vor trece la proteste foarte dure, pe care nimeni nu şi le doreşte", a spus Chifu, după discuţiile cu ministrul Muncii, Ioan Botiş, la care au participat reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor.

Chifu a adăugat că după negocierile cu fostul ministru al Muncii Mihai Şeitan s-a ajuns la cifra de 1.200 de disponibilizaţi din tot sistemul, dar fără niciun fel de protecţie socială, situaţie cu care sindicaliştii nu sunt de acord.

În ce priveşte proiectul de OUG pentru modificarea şi completarea Legii 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, care stabileşte o serie de obligaţii pentru acestea, Chifu a spus că actul normativ nu va trece în forma actuală, deoarece este inuman şi incorect să plimbi o persoană cu handicap de acasă la comisie.

Potrivit proiectului de OUG, persoanele cu handicap care nu merg din oficiu la evaluare sau care nu se prezintă la reevaluare atunci când li se solicită acest lucru vor fi sancţionate prin suspendarea dreptului la asistenţă socială sub formă de prestaţii sociale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici