Chiliman: Angajaţii Rebu ar trebui să protesteze la sediul firmei, nu la Primăria sectorului 1

Conflictul de muncă de la Rebu este o chestiune internă a firmei şi nu implică în niciun fel Primăria sectorului 1, susţine edilul de sector Andrei Chiliman, care apreciază că ţinta protestului ar trebui să fie compania şi nu Primăria.

2 afișări
Imaginea articolului Chiliman: Angajaţii Rebu ar trebui să protesteze la sediul firmei, nu la Primăria sectorului 1

Chiliman: Angajaţii Rebu ar trebui să protesteze la sediul firmei, nu la Primăria sectorului 1

"În calitate de Primar al Sectorului 1 nu mă pot implica în nici un fel în conflictele de muncă apărute în interiorul unei societăţi private. Angajaţii Rebu ar trebui să protesteze în faţa sediului societăţii ai cărei angajaţi sunt. Primăria Sectorului 1 a notificat încă din luna iulie 2006 conducerea firmei Rebu că nu mai doreşte prelungirea contractului (...). Conducerea Rebu ar fi trebuit să ia măsuri încă de atunci pentru ca proprii săi angajaţi să nu sufere", susţine primarul Chiliman, citat într-un comunicat de presă al instituţiei pe care o conduce.

În documentul remis, luni, primarul îşi exprimă "toată compasiunea" pentru cei care îşi pierd locurile de muncă în urma rezilierii contractului dintre Rebu şi Primăria de sector.

"Nu mă pot amesteca în treburile interne ale unei societăţi private. Întreaga responsabilitate pentru situaţia în care au ajuns aceste persoane aparţine conducerii Rebu", a mai spus Chiliman.

Edilul de sector le transmite şi locuitorilor din zona pe care o administrează că va apăra interesul public şi nu va ceda "la niciun fel de presiuni, indiferent din partea cui ar veni".

"În cel mai scurt timp posibil se va desfăşura licitaţia pentru serviciile publice de salubrizare, în urma căreia am convingerea că probelemele legate de salubrizare în sectorul 1 vor dispărea. Până la organizarea licitaţiei, de salubrizarea sectorului 1 se vor ocupa firmele Romprest Service şi ADP Sector 1", a mai declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici