Chiliman: N-am încercat să mă substitui lui Antonescu în negocierile de candidaturi la Bucureşti

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, afirmă, pe blog, că aşteaptă de la preşedintele PNL o explicaţie despre demiterea sa de la PNL Bucureşti, deşi consideră că vorbele sunt doar perdele de fum, menţionând că nu i s-a substituit lui Crin Antonescu în negocierile pentru candidaturile din Capitală.

435 afișări
Imaginea articolului Chiliman: N-am încercat să mă substitui lui Antonescu în negocierile de candidaturi la Bucureşti

Andrei Chiliman (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Încă aştept de la preşedintele Partidului Naţional Liberal, dl. George Crin Laurenţiu Antonescu, o explicaţie referitoare la demiterea mea de la organizaţia de Bucureşti. Cred că este dator să spună ceea ce am făcut rău, sau ceea ce nu am făcut bine, adică temeiurile care stau la baza oricărei demiteri. Până acum, nici eu, şi nici milioane de alţi telespectatori, nu am aflat decât ceea ce aşteaptă dl. George Crin Laurenţiu Antonescu de la colegii pe care i-a desemnat ca interimari", scrie Chiliman, într-o postare intitulată "Răspuns la o minciună aruncată «pe surse»".

El precizează că aşteaptă această explicaţie, dar nu ţine neapărat să o dobândească.

"În fond, ca în orice situaţie de criză generată de interese politicianiste, vorbele sunt doar perdele de fum. Lucrul la care ţin neapărat este ca zecile de mii de liberali din această ţară şi zecile de mii de bucureşteni din Sectorul 1 să ştie că Andrei Chiliman nu poate fi suspectat nici în glumă de necinste şi de trădare. Observ că, în ultimele două zile, pe fondul tăcerii asurzitoare a preşedintelui Partidului Naţional Liberal, se acreditează ideea că, la baza «acţiunii de forţă» a d-lui George Crin Laurenţiu Antonescu s-ar afla, chipurile, negocierile pe sub masă pe care le-aş fi purtat cu partenerii noştri de la PSD pentru stabilirea candidaturilor USL la nivelul Municipiului Bucureşti. Se minte cu o insistenţă demnă de o cauză mai bună că Antonescu se bate pentru ca USL aibă, la Sectorul 6, un candidat liberal, iar Chiliman ar fi «vândut» meciul la PSD. Mă simt nevoit, de aceea, să-mi apăr onoarea prin afirmarea unor adevăruri, care nu pot fi contrazise, nici măcar «la propunerea» preşedintelui Partidului Naţional Liberal, dl. George Crin Laurenţiu Antonescu", scrie primarul Sectorului 1.

El precizează că singurul om mandatat de protocolul Uniunii Social Liberale să negocieze candidaturile de primar la nivelul Municipiului Bucureşti este preşedintele PNL.

"Nu am încercat nicio clipă să mă substitui autorităţii conferite de Protocol d-lui preşedinte George Crin Laurenţiu Antonescu şi să devin parte a acestor negocieri. Pentru a respecta adevărul istoric, precizez că nici dânsul nu a încercat să mă substituie domniei sale la aceste negocieri. (...) Obiectivele organizaţiei PNL a Municipiului Bucureşti, propuse d-lui preşedinte al Partidului Naţional Liberal pentru negocierea cu partenerii de la PSD, au fost stabilite încă din luna septembrie 2011. La propunerea lui Chiliman, fundamentată pe realitatea că PNL este îndreptăţit de sondajele de opinie să obţină candidaturi în marile sectoare ale Capitalei, colegii mei au votat în unanimitate să-i cerem d-lui preşedinte obţinerea de candidaturi pe USL măcar într-unul unul din cele două sectoare, 3 şi 6, dacă nu chiar în amândouă", scrie Chiliman.

El precizează că şi-ar fi dorit ca negocierile pentru desemnarea candidaţilor USL în Municipiul Bucureşti să se fi încheiat mult mai devreme, la termenul stabilit, astfel încât USL să intre cu toate forţele "în lupta pentru înfrângerea definitivă a clicii PD-UNPR, condusă, în Bucureşti, de Elena Udrea".

"Îmi doresc ca Partidul Naţional Liberal să obţină, prin negocierile purtate de dl. preşedinte, unul din cele două locuri la care liberalii au dreptul, de candidat al USL la Primăria Sectorului 6 sau la Primăria Sectorului 3. Îi doresc mult succes d-lui preşedinte al partidului în negocierile care, din câte am înţeles, vor continua săptămâna viitoare. Post-scriptum pentru toţi aceia care spun «Cum l-au pus pe Chiliman, asa l-au dat jos»: Pe mine m-au ales 900 de liberali bucureşteni, la Conferinţa organizaţiei din martie 2010. Vă asigur că aceşti oameni nu erau alaltăieri, la Palatul Parlamentui", mai scrie Chiliman.

Andrei Chiliman a fost înlocuit luni cu Eugen Nicolăescu la şefia PNL Bucureşti, iar Mariana Câmpeanu a devenit vicepreşedinte al filialei.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat ulterior că, pentru prima oară, după aproape 23 de ani de când este membru PNL, ia în considerare "în mod foarte serios" demisia din partid.

"Pentru domnul preşedinte Antonescu am două mesaje. În politică, în viaţă în general, câştigă cei care joacă şah, nu poker. Indiferent dacă voi decide să rămân în PNL sau nu, voi acţiona în conformitate cu principiile mele, care exclud manevrele politicianiste şi cuţitul înfipt pe la spate ", a spus Chiliman, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la TVR 1, referitor la faptul că Andrei Chiliman a anunţat că ia în considerare "în mod foarte serios" demisia din partid, că acesta ar trebui să se hotărască în două-trei zile, menţionând că "şi la şah există un ceas".

"Chit că-i Săptămâna Mare, cred că în două-trei zile ar trebui să ştim", a spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici