Chiliman: REBU va reintra în sectorul 1 când va câştiga licitaţia

REBU se va întoarce în sectorul 1 doar când va câştiga o licitaţie pentru salubrizare, a anunţat, joi, primarul Andrei Chiliman, potrivit căruia contractul între Primăria de sector şi societatea româno-germană a încetat în luna august.

5 afișări
Imaginea articolului Chiliman: REBU va reintra în sectorul 1 când va câştiga licitaţia

Chiliman: REBU va reintra în sectorul 1 când va câştiga licitaţia pentru salubrizare

"REBU se va întoarce în sectorul 1 doar atunci când va participa la o licitaţie şi o va şi câştiga. Deocamdată, între Primăria Sectorului 1 şi societatea de salubrizare nu există un contract. Vechiul contract a expirat în august 2007 şi nu a mai fost prelungit. Nu văd cum ar putea reveni în sectorul 1 din moment ce nu există un contract în acest sens", a afirmat Chiliman.

Potrivit edilului de sector, aşa-zisele sentinţe invocate de REBU sunt răspunsuri ale instanţei la unele acţiuni iniţiate de societatea de salubrizare, însă privind procedurile de licitaţie.

"Faptul că este contestată licitaţia, nu înseamnă că REBU revine în sector. De fapt, tergiversările organizării licitaţiei fac parte dintr-un proiect mai larg, care mi l-a confirmat însuşi primarul Videanu care m-a ameninţat că licitaţia privind salubritatea în sectorul 1 va avea loc peste doi ani, perioadă în care ne va ţine în procese. Numai că, între timp, a apărut legislaţia împotriva celor care tergiversează cu rea credinţă licitaţiile. Ei sunt pasibili de plata unor sume consistente către autoritatea locală", a mai spus Chiliman.

Întrebat dacă este mulţumit de prestaţia firmei Romprest, societate care asigură provizoriu - până la organizarea licitaţiei - serviciul de salubrizare al sectorului 1, primarul Chiliman a prezentat rezultatele unor sondaje de opinie.

"Mai mult de jumătate din populaţia sectorului 1 este mulţumită de curăţenie, iar peste 90 la sută dintre cetăţeni consideră că primăria de sector este cea care trebuie să gestioneze serviciul de salubritate. Eu cred că sunt relevante aceste răspunsuri, ale populaţiei, nu ale mele", a afirmat primarul sectorului 1.


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici