Chiriile apartamentelor din Capitală s-au redus în primele şase luni în medie cu 8%

Preţurile de închiriere a apartamentelor din Bucureşti s-au redus în medie cu 8% de la începutul anului, cea mai mare scădere, de 15%, fiind înregistrată la locuinţele cu patru camere, potrivit portalul imobiliar anunturiparticulari.ro.

52 afișări
Imaginea articolului Chiriile apartamentelor din Capitală s-au redus în primele şase luni în medie cu 8%

Chiriile apartamentelor din Capitală s-au redus în primele şase luni în medie cu 8% (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Astfel, în luna iunie, pentru un apartament de două camere chiria solicitată de proprietari era de 350 de euro, cu 5% mai redus faţă de începutul anului, când acesta se situa la 370 de euro. Pentru o garsonieră preţul mediu în iunie a fost de 250 de euro, cu 4% mai mic decât în ianuarie.

În cazul apartamentelor cu trei camere, faţă de luna ianuarie se constată o scădere a chiriei cu 10%, de la 540 de euro la 490 de euro în iunie. Şi pentru apartamentele de patru camere tendinţa este aceeaşi, preţul de închiriere al acestora scăzând cu aproximativ 15%, de la 770 de euro în ianuarie la 660 de euro în iunie.

"Luna de tranzit dintre cele două jumătăţi ale anului curent a adus un nou minim istoric al preţului de închiriere pentru apartamentele din Capitală. Pe toate segmentele de apartamente s-a înregistrat o scădere a chiriilor medii solicitate de proprietari", se arată într-un comunicat al portalului imobiliar.

Faţă de luna precedentă, preţurile au scăzut uşor, exceptând garsonierele, în cazul cărora chiria medie a rămas la acelaşi nivel din luna mai. Pentru apartamentele cu două camere scăderea a fost de 1%, în timp ce pentru trei camere s-a înregistrat o reducere de 7%. Apartamentele de patru camere au înregistrat un preţ mediu al chiriei mai redus cu 17% faţă de luna anterioară.

În ceea ce priveşte oferta, numărul apartamentelor nou apărute pe piaţa închirierilor a crescut cu 27% faţă de începutul anului, doar în iunie fiind scoase pe piaţă 2.820 de apartamente, cu 36% mai multe decât în mai.

Cele mai multe oferte scoase pentru închiriere în luna iunie au fost pe segmentul apartamentelor de două camere, acestea fiind urmate de garsoniere şi apartamentele de trei. Cele mai puţine oferte noi au fost de patru camere.

"Numărul de oferte a crescut semnificativ în ultimele şase luni. Creşterea s-a datorat apariţiei unui număr din ce în ce mai mare de apartamente cu un număr inferior de camere. Creşterea a fost influenţată şi de stocul de locuinţe venit din zona ansamblurilor rezidenţiale noi. O parte dintre dezvoltatori au schimbat destinaţia apartamentelor, intrând pe piaţa închirierilor cu locuinţele rămase nevândute", se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii portalului estimează continuarea scăderii chiriilor până în jurul lunii septembrie, când venirea din vacanţă a studenţilor în Capitala va aduce o creşterea cererii în special pe segmentul locuinţelor de maxim trei camere.

Anunturiparticulari.ro a fost lansat în anul 2001 de compania Agentie.NET şi constă în monitorizarea tuturor anunţurilor imobiliare publicate de persoanele particulare în presa scrisă şi pe internet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici