Cifra de şcolarizare a universităţilor, în funcţie de numărul studenţilor înmatriculaţi

Cifra de şcolarizare a universităţilor pentru 2013-2014 va fi alocată, pentru prima dată, în funcţie de numărul studenţilor înamtriculaţi în anul academic în curs, a anunţat vineri, la Congresul Educaţiei, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu.

852 afișări
Imaginea articolului Cifra de şcolarizare a universităţilor, în funcţie de numărul studenţilor înmatriculaţi

Costoiu: Cifra de şcolarizare a universităţilor, în funcţie de numărul studenţilor înmatriculaţi (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"În acest an, pentru prima dată, cifra de şcolarizare va fi alocată în funcţie de numărul studenţilor care au fost înmatriculaţi în anul academic trecut. Trebuie să adaptăm oferta forţei de muncă la universităţi", a spus Costoiu.

Ministrul a precizat că, în comparaţie cu anul trecut, cifra de şcolarizare pentru 2013-2014 va fi aproximativ aceeaşi, doar că va fi redistribuită între universităţi în funcţie de numărul de studenţi înmatriculaţi anul trecut.

"Vom finanţa prioritar acele universităţi care aduc performanţă, realocarea locurilor fiind făcută astfel încât să nu mai existe o rată a părăsirii învăţământului", a explicat Costoiu.

Guvernul a aprobat, la jumătatea lunii mai, cifrele de şcolarizare pentru anul educaţional 2013-2014.

Granturile de studii pentru învăţământul superior sunt: 62.400 pentru ciclul universitar de licenţă anul I, 35.600 pentru ciclul universitar de masterat, 4.000 pentru ciclurile universitare de rezidenţiat şi 3.000 pentru ciclul universitar de doctorat, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Andrei Zaharescu.

Pentru cetăţenii străini, au fost alocate, cu finanţare totală sau parţială din bugetul Ministerului Educaţiei, 4.550 de locuri în învăţământul superior.

BACALAUREAT 2013: Tot ceea ce trebuie să ştii despre examenul din acest an

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici