Cifra rotundă de morţi şi de răniţi atinsă de Rusia pe frontul din Ucraina - sursă ucraineană

Kievul susţine că invadatorii au pierderi de 500.000 de persoane de la începutul războiului.

2044 afișări
Imaginea articolului Cifra rotundă de morţi şi de răniţi atinsă de Rusia pe frontul din Ucraina - sursă ucraineană

Pierderile în luptă ale Armatei Ruse în Ucraina din 24 februarie 2022 până în 25 mai 2024 însumează aproximativ 500.080, inclusiv alţi 1.140 de soldaţi ucişi sau răniţi în acţiune în ultima zi. Acest lucru este susţinut de Statul Major al Forţelor Armate ucrainene citat de Ukrinform.

Potrivit ultimului număr al Forţelor Armate ucrainene, au fost distruse până acum 7.650 de tancuri ruseşti, 14.786 de vehicule blindate de luptă, 12.929 de sisteme de artilerie, 1.082 de sisteme de lansare multiplă de rachete, 814 de sisteme de apărare aeriană, 356 de avioane, 326 de elicoptere vehicule, 2.209 rachete de croazieră, 27 nave de război, 1 submarin.

Ambasadorul Rusiei la Washington: SUA nu vor pace în Europa

„Semnalele venite de la autorităţile americane sunt absolut clare. Washingtonul nu vrea pace în Europa”, este acuzaţia făcută de ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, după ce Administraţia SUA a anunţat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 275 de milioane de dolari.

Potrivit lui Antonov, Statele Unite „fac tot posibilul pentru a prelungi conflictul şi pentru a creşte pierderile din partea rusă şi ucraineană, inclusiv în rândul civililor”.

Oficialul a completat: „Ei recunosc că deocamdată nu au nicio intenţie să ceară regimului de la Kiev să accepte o soluţie paşnică”, a insistat el. Antonov a cerut apoi „părţii americane să recunoască situaţia de pe teren” şi „să nu mai încerce să prelungească agonia regimului” de la Kiev, abandonând „planurile iluzor

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici