Cifre alarmante. Doar una din cele 40 de benzinării şi staţii GPL din Sectorul 6 are autorizaţii la zi

Doar una din cele 40 de benzinării şi staţii GPL din Sectorul 6 are autorizaţii, dar nu respectă distanţa faţă de imobile, potrivit raportului întocmit de Poliţia Locală în urma unui control.

681 afișări
Imaginea articolului Cifre alarmante. Doar una din cele 40 de benzinării şi staţii GPL din Sectorul 6 are autorizaţii la zi

Sursa foto: Facebook/Primăria Sectorului 6

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a cerut luni, Poliţiei Locale Sector 6, să verifice toate staţiile GPL şi benzinăriile din sector şi să vină cu o situaţie clară în ceea ce priveşte atât autorizaţiile deţinute, cât şi respectarea distanţei minime prevăzute de lege faţă de imobilele din perimetru.

„Tragedia de la Crevedia ne-a făcut să înţelegem că nimeni nu poate fugi de răspundere, chit că are sau nu atribuţii în a aviza/aproba sau nu activitatea de comerţ cu combustibili. Ne-am folosit de acest context sumbru şi am dispus Poliţiei Locale a Sectorului 6 o verificare temeinică, amănunţită, a tuturor autorizaţiilor, avizelor, atestatelor, certificatelor, licenţelor, cerute de lege pentru funcţionarea acestor operatori economici cu specificul de comercializare de combustibili”, a declarat primarul Ciprian Ciucu.

Astfel, echipe formate din poliţişti de la Serviciul Mediu, Inspecţie Comercială şi Disciplina în Construcţii au mers timp de trei zile pe teren şi au efectuat controale. Au identificat 40 de benzinării şi staţii GPL deschise şi le-au solicitat administratorilor toate documentele şi autorizaţiile pe care sunt obligaţi să le deţină pentru a funcţiona.

Primăria Sectorului 6 precizează că, dintre locaţiile verificate, doar o benzinărie are documentele la zi, dar nu respectă distanţa minimă legală faţă de imobilul din vecinătate.

„Raportul m-a speriat, dar am decis să îl fac public. (...) Ordonanţa nr. 99 din 29 august 2000 nu dă dreptul primăriilor să autorizeze sau să închidă afacerile cu combustibili. (...) Primăriile sunt responsabile doar de emiterea certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de constuire, iar aici am dispus un control intern suplimentar. Pe mandatul meu nu s-au emis astfel de autorizaţii. Acest lucru fiind clarificat, asta nu înseamnă că nu trebuie să nu fim responsabili şi să ştim ce se întâmplă în localităţile noastre”, a mai spus edilul Sectorului 6.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici