Cimitirul "Eternitatea" din Vaslui va fi modernizat. Identificarea morţilor se va face pe computer

Cimitirul "Eternitatea" din municipiul Vaslui, în care se află peste 12.000 de morminte, va fi informatizat de către primărie, numele tuturor morţilor îngropaţi acolo urmând să fie introduse în computer pentru a fi făcută o identificare cât mai uşoară a locului unde aceştia sunt înhumaţi.

815 afișări
Imaginea articolului Cimitirul "Eternitatea" din Vaslui va fi modernizat. Identificarea morţilor se va face pe computer

Cimitirul "Eternitatea" din Vaslui va fi modernizat. Identificarea morţilor se va face pe computer (Imagine: Mihai Barbu/Arhiva Mediafax Foto)

Autorităţile locale vasluiene au decis să investească peste 1,2 milioane de lei pentru modernizarea cimitirului "Eternitatea" din municipiu, odată cu preluarea acestuia de la biserica care l-a administrat în ultimii 20 de ani.

Pe lângă asfaltarea aleilor dintre morminte şi construirea unui sediu administrativ, primăria va implementa un sistem informatic prin care toţi morţii îngropaţi în cimitir vor fi luaţi în evidenţă, la fel ca şi locurile de veci.

"Dorim ca prin această investiţie să facem ordine în acest cimitir. Nimeni nu ştie la ora actuală câte morminte sunt cu exactitate şi care este situaţia contractelor de concesiune a acestora. De aceea, am făcut apel la populaţie să meargă la administraţia cimitirului şi, odată ce mormintele vor fi luate în evidenţă, vom face şi un registru electronic prin introducerea în computer a persoanelor decedate. În acest fel, atunci când cineva doreşte, de exemplu, să aprindă o lumânare cuiva trecut în eternitate, i se va spune exact în ce parcelă va fi găsit defunctul pe baza informaţiilor din calculator", a declarat, luni, primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

Autorităţile locale vasluiene nu exclud ca după finalizarea acestei prime etape de inventariere a morţilor şi locurilor de veci să introducă şi un sistem de supraveghere video cu care să fie monitorizate cel puţin aleile principale din cimitir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici