Cîmpeanu: Vom revizui programele şcolare, inclusiv lecturile obligatorii

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, vineri, că, începând cu luna septembrie 2017, indiferent cine va fi la conducerea ministerului, vor exista programe şcolare revizuite la clasele V - IX, integral la toate disciplinele, inclusiv în ceea ce priveşte lecturile obligatorii.

2126 afișări
Imaginea articolului Cîmpeanu: Vom revizui programele şcolare, inclusiv lecturile obligatorii

Cîmpeanu: Vom revizui programele şcolare, inclusiv lecturile obligatorii (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Cîmpeanu a precizat că luna ianuarie 2016 vor trebui să fie finalizate planurile cadru pentru programele şcolare clasele V - XII, prioritate având clasele V - IX. După aceea se va trece, în perioada ianuarie - noiembrie 2016, la revizuirea programelor şcolare, inclusiv a lecturilor obligatorii, a mai spus Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a fost întrebat de o jurnalistă cum este posibil ca într-o carte care este lectură obligatorie de clasa a IX-a, „Travesti” de Mircea Cărtărescu, să fie fiolosite cuvinte obscene.

"Din păcate nu cunosc fiecare programă şcolară în parte. Mulţumesc pentru sesizare. Legat de disciplina pe care aţi menţionat-o la clasa a IX-a, începând cu luna septembrie 2017 vom avea, vă garantez acest lucru indiferent cine va fi la conducerea ministerului, programe şcolare revizuite la clasele a V-a - a IX-a, integral la toate disciplinele", a spus Cîmpeanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici