Cinci autobuze cu votanţi oprite de Poliţie pe Bulevardul Laminorului din Bucureşti

Cinci autobuze care transportau alegători din Giurgiu către Bucureşti au fost oprite, duminică, de Poliţie şi Jandarmerie, pe Bulevardul Laminorului, existând suspiciuni că scopul venirii lor în Capitală este de "turism electoral", susţin surse administrative.

37 afișări
Imaginea articolului Cinci autobuze cu votanţi oprite de Poliţie pe Bulevardul Laminorului din Bucureşti

Cinci autobuze cu votanţi oprite de Poliţie pe Bulevardul Laminorului din Bucureşti (Imagine din arhivă; Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Potrivit organelor de ordine, iniţial au fost opt autobuze venite din zone limitrofe Bucureştiului, respectiv Giurgiu şi Dâmboviţa, însă trei au plecat.

În cele cinci autobuze, oprite de autorităţi, sunt îmbarcate aproximativ 70 de persoane, niciuna nevrând să spună scopul pentru care se află în Bucureşti.

Potrivit legii, votanţii care nu sunt în localitatea de domiciuliu îşi pot exprima opţiunea la orice secţie de votare din localitatea în care se află, ei fiind înregistraţi pe liste separate.

Autobuzele au fost oprite după ce observatori de la secţia de votare numărul 137 din Bucureşti au constatat faptul că zece dâmboviţeni şi-au exprimat opţiunile la această secţie, ei fiind înregistraţi pe liste separate.

Observatorii i-au urmărit pe votanţi şi au descoperit cele opt autobuze, din Bulevardul Laminorului, ei apelând Poliţia şi Jandarmeria.

Pe de altă parte, purtătoul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, afirmă că cele cinci autobuze au fost verificate şi că nu este vorba de "turism electoral".

Sâmbătă dimineaţa, PNL Giurgiu a sesizat Biroul Electoral Judeţean că în zonele Istru, Ramadan - Poligon Auto şi Drumul Fermei din Giurgiu au fost observate două autobuze cu numerele de înmatriculare B06FLT şi B35FLT, aparţinând autogării Filaret, ce urmau să plece la Bucureşti pentru a duce cetăţenii la vot.

În dreptul Şcolii nr. 4 din Giurgiu a fost sesizată prezenţa unui microbuz cu numărul de înmatriculare GR04AHL, care urma să transporte alegători în Bucureşti, pentru a vota pe liste suplimentare.

"La Şcoala nr. 111, Strada Stoian Militaru, sector 4 au sosit din judeţul Dâmboviţa 2 microbuze cu numerele de înmatriculare B75EVZ şi B92UJL, cu câte 16 de persoane fiecare, cetăţenii respectivi votând pe listele suplimentare", susţine PNL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici