Cinci curse aeriene ce ar fi trebuit să aterizeze în Capitală, deviate la Constanţa din cauza ceţii

Cinci curse aeriene care ar fi urmat să aterizeze, duminică dimineaţă, pe Aeroportul "Henri Coandă" Otopeni au fost redirecţionate către Aeroportul Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa, din cauza ceţii.

314 afișări
Imaginea articolului Cinci curse aeriene ce ar fi trebuit să aterizeze în Capitală, deviate la Constanţa din cauza ceţii

Cinci curse aeriene ce ar fi trebuit să aterizeze în Capitală, deviate la Constanţa din cauza ceţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu, Elena Vîţă, a declarat pentru MEDIAFAX că cinci curse au fost redirecţionate în judeţul Constanţa, neputând ateriza pe Otopeni din cauza ceţii.

Astfel, între orele 7.57 şi 8.49 au aterizat pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu patru curse Tarom care veneau de la Cluj, Timişoara, Iaşi şi Chişinău şi care aveau la bord, în total, 156 de pasageri. De asemenea, o cursă Lufthansa Frankfurt - Bucureşti, cu 81 de pasageri la bord, a aterizat pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu în jurul orei 9.00, dar o oră mai târziu a plecat din judeţul Constanţa către Bucureşti.

Potrivit sursei citate, pasagerii celor patru curse Tarom se află în continuare pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, iar compania va trimite o aeronavă Boeing pentru a-i preluat pe toţi şi a-i duce la Bucureşti în această după-amiază, urmând ca cele patru aeronave cu care au sosit să mai rămână în judeţul Constanţa până la îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice, după care vor pleca spre Bucureşti.

Meteorologii au emis, duminică dimineaţă, o atenţionare de cod galben de ceaţă pentru Bucureşti şi nouă judeţe din sud-est, precum şi pentru autostrăzile A2 şi A3, valabilă până la ora 14.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici