Cinci deţinute de la singura închisoare de femei din ţară, puse în libertate

Cinci deţinute, condamnate pentru furt şi tâlhărie, care-şi ispăşeau pedepeasa în singura închisoare de femei din ţară, de la Târgşor, au puse în libertate în urma Legii recursului compensatoriu. Din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Ploieşti au ieşit doi deţinuţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1103 afișări
Imaginea articolului Cinci deţinute de la singura închisoare de femei din ţară, puse în libertate

Cinci deţinute de la singura închisoare de femei din ţară, puse în libertate

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Femei de la Târgşor, Ioana Plugaru, singura închisoare de acest fel din ţară, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că de Legea recursului compensatoriu au beneficiat, până acum, cinci persoane condamnate.

Acestea au fost puse în libertate joi seară, fiind în închisoare pentru furt şi tâlhărie.

”Sunt cinci deţinute puse în libertate după ce s-au aplicat criteriile legii 169, cea a recursului compensatoriu. Erau condamnate pentru furt şi tâlhărie”, a spus Plugaru.

La rândul său, directorul adjunct al Penitenciarului Ploieşti, Valentin Matei, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că joi seară doi deţinuţi au beneficiat de Legea recursului compensatoriu.

”Încă facem calcule, joi seară au fost eliberaţi doi deţinuţi. Vor urma şi alţii. Vineri nu va pleca nimeni, sâmbătă eliberăm un alt deţinut, în baza legii 169”, a afirmat Matei.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Mărgineni din judeţul Dâmboviţa, Viviana Leordean, a declarat, vineri, că, în urma aplicării legii, 13 deţinuţi au fost puşi în libertate.

”La Penitenciarul Mărgineni, joi seară, 13 deţinuţi au fost eliberaţi, în urma deducerii acestor zile. Sunt toate tipurile de infracţiuni. S-a aplicat legea şi au beneficiat persoanele condamnate pentru diverse infraciuni”, a spus Viviana Leordean.

Potrivit acesteia, angajaţii fac în continuare calcule pentru a se stabili ce condamnaţi ar mai putea beneficia de Legea recursului compensatoriu.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că joi, în prima zi în care Legea recursului compensatoriu a intrat în vigoare, au fost eliberaţi, la nivel naţional, 529 de deţinuţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici