Cinci elevi, un preşcolar şi un cadru didactiv, confirmaţi pozitiv cu COVID-19 în Sectorul 4

  • Cinci elevi, un preşcolar şi un cadru didactic au fost confirmaţi pozitiv, marţi, cu virusul SARS-COV2 în Sectorul 4 al Capitalei.
5616 afișări
Imaginea articolului Cinci elevi, un preşcolar şi un cadru didactiv, confirmaţi pozitiv cu COVID-19 în Sectorul 4

Cinci elevi, un preşcolar şi un cadru didactiv, confirmaţi pozitiv cu COVID19 în Sectorul 4

Primăria Sectorului 4 a dispus în regim de urgenţă măsuri de dezinfecţie a şapte unităţi de învăţământ de pe raza Sectorului 4, după ce în cursul zilei de marţi, alte şapte persoane (cinci elevi, un preşcolar şi un cadru didactic) au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV2”. Cel puţin, asta transmite Primăria Sectorului 4 al Capitalei.

Potrivit sursei citate, aceste unităţi de învăţământ sunt Gradiniţa „Mărţişor”, Colegiul Naţional de Arte “Dinu Lipatti”, Şcoala Gimnazială „George Bacovia”, Şcoala Gimnazială Nr 113, (la care un elev a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS- COV2), Şcoala Gimnazială Nr 96 şi Şcoala Gimnazială Nr 165.

De asemenea, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox un cadru didactic a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-COV2.

Măsurile au fost dispuse, împreună cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi cu Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, în baza ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2, potrivit căruia „la apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici