Cinci kilograme de substanţă suspectă, care pare a fi MERCUR, descoperite într-o ghenă de gunoi. A fost declanşată o anchetă | FOTO

Cinci kilograme de substanţă ce pare a fi mercur a fost ridicată, duminică dimineaţa, de poliţişti, dintr-o ghenă de gunoi din municipiul Râmnicu Vâlcea. O anchetă a fost declanşată în acest caz.

1164 afișări
Imaginea articolului Cinci kilograme de substanţă suspectă, care pare a fi MERCUR, descoperite într-o ghenă de gunoi. A fost declanşată o anchetă | FOTO

Cinci kilograme de substanţă care pare a fi MERCUR, descoperite într-o ghenă de gunoi. A fost declanşată anchetă

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, Corina Băştinariu, a declarat că oamenii legii au fost sesizaţi prin apel 112 că dintr-o ghenă din municipiul Râmnicu Vâlcea curge un lichid ce pare a fi mercur.

„Am fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că dintr-o ghenă de gunoi din Râmnicu Vâlcea, strada 1 Mai, curge un lichid ce pare a fi mercur. Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea, Biroul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase şi cei de la ISU s-au deplasat la faţa locului. Sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infractiunii de trafic de produse sau substanţe toxice”, a spus Băştinariu.

Iniţial s-a crezut că e vorba de două kilograme de substanţă, ulterior s-a aflat că este vorba de o cantitate mult mai mare, respectiv de cinci kilograme.

Băştinariu a explicat că deocamdată nu este cert dacă în acest caz este vorba de mercur, fiind realizate cercetări pentru a stabili acest lucru.

Reprezentantul Poliţiei Vâlcea a afirmat că acesta nu este singurul caz în care poliţiştii au intervenit pentru a ridica astfel de substanţe. Duminica trecută, tot dintr-o ghenă de gunoi, din zona Ostroveni, oamenii legii au ridicat 25 de kilograme de substanţă.

În urma verificărilor, s-a confirmat că acel caz a fost mercur, ancheta fiind desfăşurată sub coordonarea unui procuror.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici