GALERIE FOTO  Cinci milioane de euro, investiţie într-un centru recreativ în judeţul Bistriţa-Năsăud

  • Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a participat joi la inaugurarea Centrului Recreativ Legacy de la Băile Figa, judeţul Bistriţa-Năsăud.
  • Aici va fi un bazin de înot, un bazin cu apă sărată, o sală pentru recuperare fizică, o sală de gimnastică şi locuri de joacă.
937 afișări
Imaginea articolului Cinci milioane de euro, investiţie într-un centru recreativ în judeţul Bistriţa-Năsăud

Sursa foto: Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene

Aflat într‑o vizită de lucru în judeţul Bistriţa-Năsăud, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a participat, alături de reprezentanţi ai autorităţilor locale, la inaugurarea Centrului Recreativ Legacy de la Băile Figa, obiectiv finanţat prin POR.

Proiectul vizează îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor din zonă, persoanele din categoriile vulnerabile beneficiind de servicii gratuite recreative şi de recuperare.

Investiţia, în valoare de 5 milioane de euro, a presupus realizarea unor ample lucrări de construcţie a clădirii, lucrări de consolidare şi amenajare acces, lucrări de amenajare a spaţiilor verzi şi a spaţiilor destinate activităţilor exterioare.

„Impactul pe care fondurile europene îl aduce în comunităţile din România este şi vizibil, iar oraşul Beclean este un bun exemplu în acest sens. Am participat astăzi la inaugurarea Centrului Recreativ Legacy, cu facilităţi care oferă locuitorilor din zonă nu doar un mod plăcut de a‑şi petrece timpul liber, ci şi posibilitatea de a‑şi îngriji sănătatea. Este primul centru de recreere cu componenta socială destinat persoanelor vulnerabile din România, vorbim aşadar o premieră în materie de investiţii din bani europeni. În cadrul centrului se vor desfăşură activităţi care privesc reintegrarea socială, cât şi serviciile de recuperare medicală, terapii complementare pentru asigurarea unui mediu adecvat de convieţuire socială, pentru care oamenii nu trebuie să plătească. Acesta este doar unul din cele 10 proiecte finanţate cu fonduri europene finalizate sau în implementare de care beneficiază locuitorii oraşului, portofoliul de investiţii incluzând proiecte de eficienţă energetică, de reabilitare, extindere, modernizare şi dotare a infrastructurii educaţionale şi de sănătate, de dezvoltare a mobilităţii urbane, un centru cultural şi un centru social de zi. Alte 19 proiecte sunt în pregătire şi cu fiecare dintre acestea oraşul se dezvoltă, se modernizează şi astfel se schimbă viaţa locuitorilor”, a transmis ministrul Marcel Boloş.

Printre facilităţile oferite de Centrul Recreativ de la Băile Figa se află un bazin de înot cu funcţii de recuperare şi recreative, un bazin cu apă sărată, o sală pentru recuperare fizică, o sală de gimnastică şi o sală de fitness, locuri de joacă pentru copii şi un spaţiu expoziţional.

Valoarea celor 10 proiecte în derulare sau finalizate din Beclean este de peste 160 milioane de lei (32,6 milioane de euro), iar la acestea se adaugă un portofoliu de alte 19 proiecte aflate în pregătire, care vizează investiţii într-un parc industrial, reabilitarea şi amenajarea Castelului Bethlen, reper al istoriei locale, extinderea Băilor Figa, dezvoltarea şi regenerarea spaţiilor publice şi reamenajarea Grădinii Botanice din oraş.

Tema centrală a discuţiilor dintre ministrul Marcel Boloş şi autorităţile locale a vizat oportunităţile de finanţare pentru acest tip de proiecte şi pentru altele, în perioada de programare 2021 – 2027.

Tot joi, ministrul Marcel Boloş a vizitat şantierul variantei de ocolire a oraşului Beclean, proiect ce presupune o investiţie de 49 milioane de lei (valoare fără TVA) finanţată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare şi gestionată de autoritatea locală, conform prevederilor OUG 101/2020. Acest act normativ adoptat în mandatul anterior al ministrului Marcel Boloş permite transferul proiectelor de infrastructură rutieră şi feroviară de interes local de la autorităţile centrale la nivelul autorităţilor locale.

Proiectul se află în faza de execuţie, lucrările şantierului fiind deschise în primăvara acestui an. Varianta de ocolire va avea o lungime de 1,195 km, cu parte carosabilă de 7 metri şi platformă de 10 metri. Progresul fizic în acest moment este de 60%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici