Milioane de chinezi, în stare de şoc. Jocurile produse de Blizzard, precum World of Warcraft, nu vor mai putea fi jucate în China

Dezvoltatorul american de jocuri Blizzard Entertainment a anunţat joi că va suspenda majoritatea serviciilor sale de jocuri în China continentală după ce actualele acorduri de licenţiere cu compania chineză de jocuri NetEase se vor încheia, ceea ce a dus la prăbuşirea acţiunilor NetEase.

6312 afișări
Imaginea articolului Milioane de chinezi, în stare de şoc. Jocurile produse de Blizzard, precum World of Warcraft, nu vor mai putea fi jucate în China

Sursa foto: AP

Blizzard, care a încheiat un parteneriat cu NetEase în 2008 pentru a oferi jocuri populare precum World of Warcraft, Overwatch şi Diablo III în China continentală, a precizat într-un comunicat că cele două companii nu au ajuns la o înţelegere pentru reînnoirea acordurilor "care să fie în concordanţă cu principiile de operare şi angajamentele Blizzard faţă de jucători şi angajaţi".

Parteneriatul urmează să expire în luna ianuarie a anului viitor. Blizzard a precizat că noile vânzări vor fi "suspendate în zilele următoare".

Acţiunile NetEase s-au prăbuşit cu până la 15% la Hong Kong în urma anunţului, notează AP.

Într-o declaraţie, NetEase a precizat că expirarea licenţelor cu Blizzard nu va avea "niciun impact semnificativ" asupra rezultatelor financiare ale companiei.

Compania a precizat că veniturile şi veniturile din jocurile licenţiate de Blizzard au reprezentat "un procent scăzut de o singură cifră" din totalul veniturilor şi veniturilor totale ale NetEase anul trecut şi în primele trei trimestre din 2022.

"Am depus eforturi mari şi am încercat cu cea mai mare sinceritate să negociem cu Activision Blizzard, astfel încât să putem continua colaborarea noastră şi să servim numeroşii jucători dedicaţi din China", a declarat William Ding, CEO al NetEase, în comunicat. "Cu toate acestea, au existat diferenţe materiale cu privire la termeni cheie şi nu am putut ajunge la un acord".

Jocurile afectate de această suspendare sunt World of Warcraft, seria StarCraft, Hearthstone, Heroes of the Storm, Overwatch şi Diablo III.

Anunţul făcut de Blizzard, care nu a oferit mai multe detalii, a fost cel mai important topic pe platforma chineză Weibo, cu peste 100 de milioane de vizualizări, utilizatorii exprimându-şi şocul şi tristeţea. Mulţi au spus că au jucat jocurile produse de Blizzard de peste un deceniu.

"Tinereţea mea a fost puternic marcată de jocul Hearthstone", a spus un utilizator, în timp ce altul s-a plâns: "Sunt atât de trist. Am început să joc jocuri Blizzard din 2008... cum îmi iau rămas bun?".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici