Cinci noi cazuri de infectare cu virusul AH1N1 în Harghita

Cinci noi cazuri de infectare cu virusul AH1N1 au fost confirmate, joi, în judeţul Harghita, la doi elevi, un profesor şi la încă două persoane, una dintre acestea dintr-o comună din judeţ, iar o şcoală din Miercurea Ciuc va fi închisă începând de vineri.

13 afișări
Imaginea articolului Cinci noi cazuri de infectare cu virusul AH1N1 în Harghita

Cinci noi cazuri de infectare cu virusul AH1N1 în Harghita

Şeful Direcţiei de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, dr. Cornelia Mirona, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că au fost confirmate încă cinci cazuri de gripă nouă în judeţ, la doi elevi, un profesor, la o persoană din Miercurea Ciuc şi un bărbat din comuna Cârţa, acesta din urmă fiind primul caz semnalat în altă localitate decât reşedinţa harghiteană.

"Am primit confirmarea existenţei virusului AH1N1 la o elevă din clasa a VIII-a şi la un profesor de la Şcoala generală «Nagy Imre» din Miercurea Ciuc, la un elev din clasa a IX-a de la Liceul «Szekely Karoly» din aceeaşi localitate, la un bărbat din Miercurea Ciuc şi la un altul din Cârţa, semn că noua gripă începe să se extindă şi în celelalte localităţi ale judeţului", a spus Cornelia Miron.

Potrivit sursei citate, începând de vineri şi până joia viitoare, Şcoala generală "Nagy Imre" din Miercurea Ciuc va fi închisă pentru dezinfecţie, aceasta fiind a treia unitate de învăţământ în care cursurile au fost suspendate complet, după închiderea Liceul "Marton Aron" şi a Colegiului Naţional "Octavian Goga" din aceeaşi localitate, din cauza elevilor care au fost infectaţi cu virusul AH1N1.

"Decizia închiderii şcolii a fost luată şi din cauză că astăzi ( joi - n.r.) au absentat 115 elevi din totaul de 965, toţi bolnavi de viroze, guturai sau gripă sezonieră" a spus directorul Şcolii "Nagy Imre", Alexandru Teglaş.

În prezent, în judeţul Harghita au fost confirmate 29 de cazuri de gripă nouă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici