Cinci oameni au primit şanse la viaţă, după ce două familii au acceptat donarea de organe

Cinci familii au primit noi şanse la viaţă, după ce două familii din Bucureşti şi Oradea au acceptat donarea de organe, în urma morţii cerebrale a unor persoane din familie.

136 afișări
Imaginea articolului Cinci oameni au primit şanse la viaţă, după ce două familii au acceptat donarea de organe

Cinci oameni au primit şanse la viaţă, după ce două familii au acceptat donarea de organe

Agenţia Naţională de Transplant anunţă că a avut loc un maraton pentru viaţă al echipelor medicale de prelevare şi transplant în 24 de ore.

Două familii au acceptat donarea de organe şi ţesuturi şi astfel 5 oameni au primit o nouă şansă la viaţă prin transplant de organe.

Maratonul pentru viaţă a început duminică dimineaţă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti - SUUB, acolo unde familia unui pacient aflat în moarte cerebrală a fost de acord cu donarea de organe. Echipa ATI şi de coordonare a spitalului au făcut posibil să fie pornite resorturile speranţei pentru alţi pacienţi.

Astfel, un pacient în stare critică a fost salvat datorită intervenţiei de transplant hepatic realizat la Institutul Clinic Fundeni, iar datorită intervenţiilor de transplant renal realizate tot la Institutul Clinic Fundeni, alţi doi pacienţi vor scăpa de chinul lungilor şedinţe de dializă.

Câteva ore mai târziu, la Spital Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor - Oradea, familia îndurerată a unui pacient aflat în moarte cerebrală găsea puterea de a ajuta alţi oameni, de a oferi altor familii şansa de a-i avea pe cei dragi alături, fiind de acord cu donarea de organe. Echipa ATI şi de coordonare a spitalului orădean, împreună cu echipa chirurgicală de prelevare a ICUTR Cluj – pentru rinichi, au încheiat cu succes una din etapele activităţii de transplant. Astfel, alţi doi pacienţi erau salvaţi prin transplant renal la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal - ICUTR Cluj.

„În spatele acestor victorii pentru viaţă stau miile de ore de muncă, de abnegaţie şi dăruire a unor profesionişti care şi-au dedicat viaţa şi cariera acestei activităţi. Încă o dată, mulţumim cu profund respect familiilor donatorilor pentru gestul nepreţuit, gest ce demonstrează că, prin bunătate şi iubire, oamenii pot schimba destine şi înfăptui minuni pentru semenii lor. De asemenea, mulţumim tuturor echipelor de medici şi asistenţi care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă singura şansă la viaţă, precum şi conducerilor unităţilor sanitare pentru susţinerea Programului Naţional de Transplant”, spun reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Transplant.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici