Cinci poliţişti vor fi judecaţi pentru furt de la Arcelor Mittal

Procurorii DIICOT au trimis în judecată 44 de persoane, între care cinci poliţişti, pentru furt calificat de la societatea Arcelor Mittal Galaţi, după ce au sustras materiale şi produse siderurgice din incinta platformei industriale a combinatului în valoare de peste 670.000 de lei.

198 afișări
Imaginea articolului Cinci poliţişti vor fi judecaţi pentru furt de la Arcelor Mittal

Cinci poliţişti vor fi judecaţi pentru furt de la Arcelor Mittal (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Cele 44 de persoane deferite justiţiei de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi sunt acuzate de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat şi furt calificat cu consecinţe deosebit de grave din incinta SC Arcelor Mittal SA Galaţi, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Procurorii au stabilit că Nelu Pelin, Marian Ionaşcu, Dănăilă Tănăsache, Valentin Tudorache şi Nicu Gabriel Ifrim, ultimul fiind agent de pază la societatea care asigură paza combinatului, au iniţiat un grup infracţional organizat, în scopul sustragerii de pe platforma siderurgică a S.C. Arcelor Mittal SA Galaţi a unor cantităţi de tablă provenite de la laminoarele combinatului, precum şi alte produse consumabile folosite în procesul de producţie (zinc, rulmenţi, şufe metalice sau electrozi de sudură).

La grupul infracţional au aderat şi Vasile Hulea, comisar şef de poliţie, comandant al Biroului de Poliţie Platformă Industrială din cadrul IPJ Galaţi şi Marian Munteanu, agent de poliţie în aceeaşi unitate, care au avut rolul de a asigura desfăşurarea în siguranţă a sustragerilor din combinat şi de a lua măsuri în vederea protejării membrilor grupării în caz de prindere în flagrant, potrivit procurorilor.

Alături de aceştia vor fi judecaţi şi Gheorghe Apăunei, Săndel Maftei şi Mircea Olaru, agenţi de poliţie judiciară la Biroul de Poliţie Platformă Industrială din cadrul IPJ Galaţi, pentru favorizarea infractorului şi fals intelectual, constând în aceea că au soluţionat favorabil dosarele penale în care inculpaţii erau cercetaţi pentru sustrageri de produse siderurgice din incinta combinatului.

Membrii grupării au sustras materiale şi produse siderurgice din incinta platformei industriale a combinatului în valoare de 670.049 lei.

Cauza a fost trimisă pentru judecare la Tribunalul Galaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici