Cinci proiectile neexplodate din al doilea război mondial, găsite pe un bulevard din Constanţa

Cinci obuze de artilerie neexplodate din al doilea război mondial au fost descoperite, miercuri, de mai mulţi muncitori care făceau săpături pentru a ajunge la o conductă de gaze, pe bulevardul Ferdinand din municipiul Constanţa, în faţa unui bloc.

166 afișări
Imaginea articolului Cinci proiectile neexplodate din al doilea război mondial, găsite pe un bulevard din Constanţa

Cinci proiectile neexplodate din al doilea război mondial, găsite pe un bulevard din Constanţa (Imagine: Cătălina Filip/Arhiva Mediafax Foto)

Un angajat al unei firme de gaze a sesizat, miercuri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ”Dobrogea” al judeţului Constanţa, solicitând intervenţia pompierilor militari pentru ridicarea unui proiectil neexplodat, găsit pe bulevardul Ferdinand din municipiul Constanţa, în timpul unor săpături în zona unui bloc.

Zona a fost securizată cu ajutorul poliţiştilor, iar la faţa locului s-a deplasat echipajul pirotehnic al ISU ”Dobrogea”.

Pompierii militari au mai descoperit alte patru bombe de aruncător, calibru 82 milimetri, din cel de-al doilea război mondial.

Muniţia a fost ridicată de către pirotehnicieni, urmând să fie distrusă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici