Cinci reclamaţii privindu-i pe Ponta şi Marga, transmise prin e-mail la Parchetul ICCJ

Cinci reclamaţii privindu-l pe premierul Victor Ponta şi ministrul de Externe, Andrei Marga, au fost transmise prin e-mail Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care urmează să le analizeze, înregistreze şi să le repartizeze procurorilor pentru verificări, spun surse oficiale.

1749 afișări
Imaginea articolului Cinci reclamaţii privindu-i pe Ponta şi Marga, transmise prin e-mail la Parchetul ICCJ

Cinci reclamaţii privindu-i pe Ponta şi Marga, transmise prin e-mail la Parchetul ICCJ (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Reclamaţiile se referă la situaţia generată de plecarea primului-ministru Victor Ponta la Bruxelles în locul preşedintelui, deşi printr-o decizie Curtea Constituţională, a tranşat această chestiune.

Niciuna din sesizări nu încadrează faptele reclamate în prevederile vreunei infracţiuni, iar una dintre ele ar fi fost scrise de o persoană, care nu şi-a declinat identitatea, ci scriind doar că are 70 de ani.

O altă sesizare ar fi formulată de o femeie ce scrie că locuieşte în Hiroshima.

Trei dintre sesizări îl vizează pe Ponta, una pe Marga, iar alta se referă la ambii demnitari.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, că preşedintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de şef al statului, această atribuţie putând fi delegată de către acesta, în mod expres, prim-ministrului.

Totuşi, Ponta a plecat joi la Bruxelles, pentru a participa la Consiliul European, el criticând decizia Curţii Constituţionale (care nu a fost publicată în Monitorul Oficial-n.r.).

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Cotroceni, că, pentru prima dată în 8 ani de mandat a fost "împiedicat" să îşi exercite atribuţiile constituţionale. El a spus că a luat decizia de a nu merge la Bruxelles pentru că ar fi fost "o situaţie stânjenitoare" şi pentru că nu a vrut să fie afectată "buna reputaţie" pe care România şi-a creat-o la Consiliul European în ultimii opt ani de când a asigurat el reprezentarea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici