Cinci schiori care au vrut să coboare de la Cota 2000 au fost surprinşi de o avalanşă

Cinci schiori care au încercat, marţi după-amiază, să coboare de la Cota 2000, din Masivul Bucegi, au provocat şi au fost surprinşi de o avalanşă, doi dintre ei reuşind să se salveze, iar ceilalţi trei fiind recuperaţi teferi de către salvamontişti.

115 afișări
Imaginea articolului Cinci schiori care au vrut să coboare de la Cota 2000 au fost surprinşi de o avalanşă

Cinci schiori care au vrut să coboare de la Cota 2000 au fost surprinşi de o avalanşă (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Sinaia, Nae Cojanu, cei cinci schiori au coborât de la Cota 2000 către Cota 1400 pe o pârtie neomologată. În drumul lor, aceştia au provocat o avalanşă şi au fost surprinşi de valul de zăpadă dislocată, doi dintre ei reuşind să se salveze şi coborând singuri până la Cota 1400.

Salvamontiştii au plecat în căutarea celorlalţi trei şi, după o acţiune care a durat mai bine de două ore, schiorii au fost recuperaţi, ei fiind teferi.

Salvatorii montani i-au condus până în staţiunea prahoveană Sinaia.

Este pentru a doua oară, în ultimele zile, când salvamontiştii din Sinaia intervin pentru a recupera turişti surprinşi de avalanşe.

Sâmbătă, o femeie de 43 de ani, din Bucureşti, care urca în Munţii Baiului împreună cu soţul şi fiul ei, a fost surprinsă de o avalanşă. Turista a fost luată de valul de zăpadă şi izbită la marginea unui păduri de un copac. Femeia a murit pe loc, iar trupul ei a fost recuperat duminică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici