Cinci sute de poliţişti mobilizaţi pentru birourile de supraveghere judiciară

Şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Petre Tobă, a anunţat, marţi, că la birourile de supraveghere judiciară înfiinţate la nivel naţional lucrează, în prezent, 500 de poliţişti.

96 afișări
Imaginea articolului Cinci sute de poliţişti mobilizaţi pentru birourile de supraveghere judiciară

Cinci sute de poliţişti mobilizaţi pentru birourile de supraveghere judiciară (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Potrivit lui Tobă, odată cu înfiinţarea acestor structuri, a fost dezvoltat la nivelul Poliţiei Române şi un program informatic în care au fost incluse toate persoane împotriva cărora instanţele "au luat măsuri restrictive, neprivative de libertate".

Şeful IGPR a mai precizat că, în acest moment, în evidenţa Poliţiei Române au fost introduse 238 de persoane, dintre care nouă se află în arest la domiciliu.

Birourile de supraveghere judiciare, înfiinţate odată cu intrarea în vigoare a noilor coduri, se ocupă de monitorizarea persoanelor împotriva cărora a fost dispus, ca măsură preventivă, arestul la domiciliu, controlul judiciar sau controlul judiciar pe cauţiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici