Cine a fost Matteo Cassani, managerul Enel care s-a sinucis aruncându-se de pe clădirea companiei

Matteo Cassani, fostul director general al Enel Energie şi Enel Energie Muntenia, care a murit joi după ce s-a aruncat de pe clădirea Enel din Bucureşti, avea 42 de ani, fiind stabilit în România de mai bine de 10 ani.

6480 afișări
Imaginea articolului Cine a fost Matteo Cassani, managerul Enel care s-a sinucis aruncându-se de pe clădirea companiei

Matteo Cassani (Imagine: Mediafax Foto)

Cassani a fost primul italian trimis de italienii de la Enel în România, acesta având un rol esenţial în negocierile cu statul român care au avut ca rezultat prima tranzacţie făcută de Enel aici: preluarea la pachet în 2005 a fostelor Electrica Banat şi Electrica Dobrogea, potrivit Ziarului Financiar.

La 42 de ani, Cassani era directorul general al companiilor de furnizare a energiei pe care Enel le are în România: Enel Energie şi Enel Energie Muntenia. Prima funcţie pe care a ocupat-o în România a fost de director pentru dezvoltarea afacerilor, în 2004

Matteo Cassani era absolvent al Universităţii Politehnice din Milano, specializarea inginerie industrială. Portrivit informaţiilor disponibile, Cassani era căsătorit cu o româncă.

Enel a scos la vânzare, în această vară, activele de producţie energetică din Slovacia şi pe cele de distribuţie şi furnizare a energiei din România, în încercarea de a-şi reduce datoriile, care ajunseseră la 43 miliarde de euro după primele şase luni din an. Grupul speră să-şi reducă povara cu 4,4 miliarde de euro până la sfârşitul anului, folosind cashul din vânzări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici