Cine ar fi crezut? Tinerii nici nu au auzit de Mineriada din 1990, când minerii au măcelărit protestatarii

  • Mişcarea anti-comunistă din 1990 de la Piaţa Universităţii din Bucureşti a fost dată uitării
  • La 30 de ani de când minerii năvăleau în Bucureşti ca să îi pună la punct pe protestatarii anti-comunişti, puţini îşi mai aduc adminte tragedia
2348 afișări

Mişcarea anti-comunistă din 1990, ce a avut loc în Piaţa Universităţii din Bucureşti, a fost dată uitării, în special de tineri. Aceştia nu ştiu ce s-a întâmplat cu 30 de ani în urmă, când minerii au năvălit în Bucureşti. 

„Tinerii ar trebui să ştie că ei sunt liberi să facă ceea ce fac astăzi numai datorită sacrificiului nostru de-atunci. S-a transformat într-un sacrificiu şi tinerii din ziua de azi habar nu au de chestia asta”, este părerea unui participant la Mineriada din 1990. 

Întrebată dacă a auzit ce s-a întâmplat în iunie 1990 în Piaţa Universităţii, o tânără spune că nu ştie. Nici nu a auzit de mineriadă. 

Ca să nu uităm istoria, ar trebui să ne informăm.  

„Nu trebuie să uităm, cel puţin cei care am trăit şi cei care nu au trăit chestia asta ar trebui să se informeze”, este opinia unui bărbat care a urmărit mişcarea anti-comunistă din 1990. 

Cel puţin 1.000 de femei şi bărbaţi au fost bătuţi de minerii care au venit în capitală „să facă ordine“

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici