Cioban, atacat de un urs la Vama Buzăului

Un cioban din localitatea braşoveană Vama Buzăului a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, vineri dimineaţă, după ce, în noaptea de joi spre vineri, a fost atacat de un urs.

377 afișări
Imaginea articolului Cioban, atacat de un urs la Vama Buzăului

Cioban, atacat de un urs la Vama Buzăului (Imagine: Mediafax Foto)

Bărbatul în vârstă de 47 de ani spune că ursul l-a atacat fără motiv, însă nu l-a rănit foarte tare, provocându-i doar câteva răni la burtă, astfel că a decis să nu meargă imediat la spital, abia vineri dimineaţă prezentându-se la dispensarul din Vama Buzăului.

Medicii de la Vama Buzăului au decis să îl trimită la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov pentru a evita ca rănile provocate de urs să se infecteze.

"M-a atacat ursul, mi-a dat una şi m-a trântit jos. Câinii au sărit la el, iar ursul s-a speriat şi a fugit. Nu a mâncat nicio oaie", a declarat bărbatul, vineri, imediat după ce a ajuns la Spitalul Clinic Judeţeam de Urgenţă din Braşov.

Potrivit doctorului Alen Gheorghiu, de la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Braşov, rănile ciobanul din Vama Buzăului nu sunt grave.

"Pacientul este stabil hemodinamic. Are o plagă escoriată şi o contuzie în zona hemotoracelui drept. Leziunile nu sunt grave", a precizat sursa citată.

Acest eveniment vine la o săptămână după ce un tânăr de 20 de ani din Braşov a fost atacat mortal de un urs pe aleile de sub Tâmpa. Ursoaica suspectă că l-a sfîşiat pe bărbatul de sub Tâmpa a fost împuşcată de Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Amatori Braşov, în prezent probe din stomacul animalului fiind trimise la analiză la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, pentru a se stabili dacă exemplarul capturat este acelaşi care l-a atacat mortal pe tânăr.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici