Ciolacu, către culte: E un moment al reformelor, nu îmi pot imagina să mergem fără dvs.

Astăzi ne aflăm într-un moment important pentru societatea noastră, un moment al marilor schimbări, al reformelor, şi nu îmi pot imagina ca, pe acest drum, să mergem fără participarea, expertiza şi mai ales viziunea dumneavoastră, le-a spus luni Marcel Ciolacu liderilor cultelor religioase.

510 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, către culte: E un moment al reformelor, nu îmi pot imagina să mergem fără dvs.

Ciolacu, către culte: E un moment al reformelor, nu îmi pot imagina să mergem fără dvs.

În cadrul unei întâlniri care a avut loc la Palatul Victoria, premierul a spus că în România există o afiliere religioasă de peste 99%: „Acest procent arată clar rolul esenţial pe care comunităţile religioase îl au în modelarea vieţii sociale, culturale, educaţionale, dar, mai ales, spirituale a românilor. Suntem un popor care a aderat în mod structural la valorile democratice, europene, valori inspirate de drepturi fundamentale precum libertatea religioasă şi libertatea de conştiinţă. Acest drum, reînceput după Revoluţia din decembrie 1989, nu ar fi fost posibil fără contribuţia cultelor religioase. Rolul dumneavoastră a fost nu doar de a fi memoria vie a suferinţei generate de regimurile totalitare, ci a constat în implicarea directă, valoroasă şi discretă, de multe ori neapreciată la adevărata valoare, în regăsirea şi formarea unor trăsături cu care astăzi ne mândrim şi care ne motivează”, a declarat Ciolacu.

Premierul a spus că îşi doreşte o Românie în care diferitele credinţe să nu fie bariere în calea dezvoltării ca popor, ci să fie transformate în punţi de cunoaştere, înţelegere şi acceptare a celuilalt: „Şi nu aş putea găsi un model mai bun decât cel pe care dumneavoastră, împreună, îl inspiraţi”.

„Astăzi ne aflăm într-un moment important pentru societatea noastră, un moment al acţiunii, un moment al marilor schimbări, un moment al reformelor! Şi nu îmi pot imagina ca, pe acest drum, să mergem fără participarea, expertiza şi mai ales viziunea dumneavoastră”, a mai declarat Ciolacu.

El a evidenţiat şi implicarea socială a cultelor.

„Şi pentru viitor, vă spun sincer că îmi doresc ca, împreună, să identificăm soluţii pentru a valorifica potenţialul pe care cultele religioase îl au din acest punct de vedere. Deţineţi capacităţi absolut necesare. În primul rând, o raportare morală, responsabilă, la actul profund uman de întrajutorare a aproapelui. Apoi, un personal dedicat care are acces nu doar în mediul instituţional, dar - mai ales - la domiciliul beneficiarilor - fie că vorbim de bătrâni, copii, mame vulnerabile, victime ale traficului de persoane ori persoane dependente de droguri. Sper ca, împreună, să construim nu doar cămine, ci - mai ales – să ajutăm aceste categorii de persoane vulnerabile prin programe şi activităţi cu caracter social şi medical, realizate de unităţile de cult, la nivel local”, a mai spus premierul.

Acesta a precizat că nu îi este străină situaţia privind salarizarea personalului neclerical, precum şi solicitările de majorare la nivelul salariului minim pe economie: „Vă asigur că, împreună cu colegii din Guvern, cu domnul preşedinte Nicolae Ciucă, analizăm această solicitare îndreptăţită”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici