Ciolacu confirmă că PSD a pierdut, matematic, majoritatea. Nu s-a aprobat ordinea de zi astăzi / Fifor îl contrazice: Avem majoritate şi nu va trece moţiunea. Am avut 26 de absenţi

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a declarat că PSD a pierdut matematic majoritatea în Parlament, ordinea ne zi pentru citirea moţiunii de cenzură neputând fi adoptată în plenul de miercuri. El a afirmat că premierul Viorica Dăncilă nu ar trebui să îşi dea demisia.

756 afișări
Imaginea articolului Ciolacu confirmă că PSD a pierdut, matematic, majoritatea. Nu s-a aprobat ordinea de zi astăzi / Fifor îl contrazice: Avem majoritate şi nu va trece moţiunea. Am avut 26 de absenţi

„Matematic s-a pierdut majoritatea. Nu s-a aprobat ordinea de zi azi”, a declarat Marcel Ciolacu, după şedinţa Parlamentului, în care trebuia să fie citită moţiunea de cenzură.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că Viorica Dăncilă nu ar trebui să demisioneze în aceste condiţii.

„Nu, dărâmarea unui guvern se face prin moţiune de cenzură. Ăsta a fost un vot pe ordinea de zi. Guvernul a plecat când va trece moţiunea”, a afirmat Ciolacu.

Moţiunea de cenzură nu va mai fi citită în plenul reunit de miercuri, după ce ordinea de zi a şedinţei a fost respinsă.

Ordinea de zi a şedinţei a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abţinere, iar trei nu au votat. Urmează o întâlnire a liderilor grupurilor parlamentare şi posibil o nouă şedinţă a Birourilor reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Mihai Fifor: Avem majoritate şi nu va trece moţiunea. Am avut 26 de absenţi

Senatorul PSD Mihai Fifor a declarat că partidul nu şi-a pierdut majoritatea în Parlament, miercuri fiind doar o problemă de prezenţă în sală, în contextul în care au fost 26 de social-democraţi absenţi.

„Eu vreau să văd prezenţa, lista de prezenţi. E foarte posibil să nu fi fost toţi colegii în sală. Asta nu înseamnă că nu mai avem majoritate. De ce să îşi dea premierul demisia? Dar de unde ştiţi că nu mai are majoritate? Haideţi să vedem câţi absenţi am avut. Nu am avut toţi oamenii prezenţi în sală, sau am avut oamenii, dar nu au avut cartelele la ei. Eu vorbesc despre ce am avut azi în plenul reunit. Nici 194 nu reprezintă nici pe departe 233 cât au nevoie să treacă moţiunea. Vă spun că avem majoritate şi nu va trece moţiunea. E foarte posibil să nu fi avut cartele de vot la dânşii”, a afirmat Mihai Fifor, miercuri, după votul respingerii ordinii de zi a plenului reunit.

„Eu ştiu că avem undeva 204 de parlamentari. Nu vă faceţi probleme. Noi ne dorim ca această moţiune să fie supusă votului, pentru că dorim odată să închidem bâllciul acesta. Am văzut că nu se doreşte nici pe departe lucrul acesta. Am văzut că PNL nu lucrează sâmbăta, nici Pro România”, a completat Fifor.

Acesta a adăugat că PSD nu îşi face probleme la moţiunea de cenzură, precizând că social-democraţii vor să fie votată mai repede moţiunea.

„Vor veni la vot în momentul în care trebuie. Da se activează printr-o cartelă care de obicei stă la grup. PSD nu îşi face probleme pentru această moţiune. Tot ce dorim e ca aceşti colegi ai noştri să supună moţiunea la vot. Noi ne doream ca sâmbătă să închidem şi să continuă normal activitatea Parlamentului. Nu e nici prima, nici ultima dată, când unii colegi nu reuşesc să voteze cum trebuie. Pur şi simplu greşesc. Noi am vrut să vedem prezenţa la vot. Cu aceşti 26 de absenţi o să discutăm şi o să vedem când avem nevoie. Noi am cerut să venim cât mai repede cu această moţiune, pentru că suntem oameni responsabili. Eu înţeleg că PNL nu doreşte să guverneze”, a conchis Fifor.

 

Taguri:
ciolacu,
psd,
majoritate

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici