Ciolacu, întâlnire cu liderul BNS pentru rezolvarea problemelor angajaţilor caselor de pensii

Premierul Marcel Ciolacu se întâlneşte miercuri, de la ora 15.15, cu liderul BNS, Dumitru Costin, pentru găsirea unor soluţii la revendicările angajaţilor din Casa Naţională de Pensii.

1261 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, întâlnire cu liderul BNS pentru rezolvarea problemelor angajaţilor caselor de pensii

Ciolacu, întâlnire cu liderul BNS pentru rezolvarea problemelor angajaţilor caselor de pensii

„Blocul Naţional Sindical informează că, la ora 15:15 va avea loc o întâlnire la sediul Guvernului României, a preşedintelui BNS, Dumitru Costin cu prim-ministrul României, Ion-Marcel Ciolacu. Tema întâlnirii este reprezentată de soluţionarea revendicărilor angajaţilor Casei Naţionale de Pensii Publice”, a transmis sindicatul.

Reprezentanţii BNS au avut miercuri şi o întâlnire cu ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

„La nivelul Casei Naţionale de Pensii Publice există diferenţe salariale de pana la 1.500 lei pe salariul net, între angajaţi care practică aceeaşi muncă şi ocupă aceeaşi funcţie. Vorbim de oameni care fac acelaşi tip de activitate, aceeaşi complexitate a muncii. Ministrul Muncii a fost de acord cu impunerea unei întâlniri de urgenţă cu participarea prim-ministrului Ion Marcel Ciolacu şi a ministrului Finanţelor Ion Marcel Boloş. Această soluţie de reparaţii salariale va trebui aplicată şi la alte insitituţii din subordinea Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale”, arată BNS.

A doua temă discutată cu ministrul Muncii a fost nevoia imperioasă de investiţii în sistemul de pensii.

„Ne referim aici la softuri, la modul în care se calculează pensiile. Calcularea încă se face cu pixul in 2023!!! Acelaşi lucru se întâmplă şi când vine vorba de pensiile magistraţilor stabilite prin hotârâri judecătoreşti. La capitolul reprezentării instituţiei în instanţe sunt alte probleme grave. Doar la Casa Judeţeană de Pensii Ilfov sunt 7.000 de dosare de reprezentat la 7 jurişti din instituţie”, mai adaugă sindicaliştii.

Pânâ la soluţionarea revendicărilor angajaţilor din CNPP, reprezentaţi de Blocul Naţional Sindical, greva continuă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici