Cioloş: Vom modifica procedura de achiziţie a biocidelor. După finalizarea controalelor pe produsele Hexi Pharma, vor avea loc teste încrucişate în spitale

Premierul Dacian Cioloş a declarat, marţi seara, că vor fi modificate mai multe acte normative, urmând să fie emise ordine de ministru şi HG-uri care să vizeze partea de teste pe infecţii nosocomiale, dar şi procedura de achiziţie a biocidelor.

1933 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Vom modifica procedura de achiziţie a biocidelor. După finalizarea controalelor pe produsele Hexi Pharma, vor avea loc teste încrucişate  în spitale

Cioloş: Vom modifica procedura de achiziţie a biocidelor. După finalizarea controalelor pe produsele Hexi Pharma, vor avea loc teste încrucişate

"Urmează să modificăm mai multe acte normative la nivel de ordine de ministru şi de hotărâri de guvern. O hotărâre de guvern cu sancţiuni va intra pe ordinea de zi de la Guvern de mâine, la fel un ordin de ministru care va fi semnat astăzi. Săptămâna viitoare vom veni cu alt ordin de ministru care să vizeze mai ales partea de teste pe infecţiile nosocomiale. Acel ordin care din 1982 nu a mai fost modificat, chiar după '90 au fost eliminate mai multe lucruri de acolo, ceea ce a făcut ca în momentul de faţă chiar şi aceste teste de sanitaţie să nu fie făcute după o procedură care să fie foarte clar definită şi în consecinţă nici în momentul în care se fac verificările eficienţei produsului în spitale nu avem o procedură clară", a afirmat Cioloş la ieşirea de la Ministerul Sănătăţii.

Şeful Executivului a mai anunţat că Guvernul va clarifica şi pocedura de achiziţie a biocidelor.

"Vom aduce clarificări în pivinţa procedurii de achiziţie a biocidelor, astfel încât să ne asigurăm că în toate spitalele - chiar dacă contractele se fac la nvelul spitalelor - să ne asigurăm că sunt respectate aceleaşi proceduri şi aceleaşi standarde în privinţa produselor respective", a completat premierul.

Acesta a mai precizat, că, după finalizarea controalelor pe produsele Hexi Pharma, vor avea loc teste încrucişate de sanitaţie în spitale, în prima fază urmând ca verificările să vizeze secţiile cu riscul cel mai mare de infecţii nosocomiale.

Dacian Cioloş a preluat interimar luni conducererea ministerului Sănătăţii, după ce Patriciu Achimaş-Cadariu şi-a anunţat demisia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici