Cioroianu, chemat în judecată pentru majorarea pensiei alimentare

Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a fost chemat în judecată de către fosta sa soţie pentru i se cere majorarea pensiei alimentare a copilului pe care îl au cei doi, întrucât salariul demnitarului a crescut după preluarea funcţiei ministeriale.

5 afișări
Imaginea articolului Cioroianu, chemat în judecată pentru majorarea pensiei alimentare

Cioroianu, chemat în judecată pentru majorarea pensiei alimentare

Miercuri, Judecătoria sectorului 3 a amânat, pentru data de 12 martie, procesul în care fosta soţie a ministrului de Externe Adrian Cioroianu cere majorarea pensiei alimentare a copilului pe care îl au cei doi.

Astfel, instanţa a decis să trimită adrese la locurile de muncă ale celor doi pentru a afla care este concret cuantumul veniturilor acestora.

În cazul lui Adrian Cioroianu, Ministerul Afacerilor de Externe, Parlamentul şi Facultatea de Istorie sunt obligate să transmită Judecătoriei sectorului 3 suma veniturilor pe care le încasează demnitarul, informaţii necesare pentru a se stabili pensia pe care acesta trebuie s-o plătească fiului său.

Adrian Cioroianu a fost ales senator, ceea ce i-a adus un salariu de aproximativ 5.000 de lei noi (1.400 de euro), iar ca ministru de Externe, suma s-a dublat, susţin surse ministeriale.

Cei doi s-au căsătorit în 1993 şi au divorţat zece ani mai târziu, în 2003, iar atunci pensia alimentară pentru copil a fost stabilită de judecători la 8 milioane de lei vechi (216 euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici