Circa 19 tone de cadavre de păsări şi animale în urma inundaţiilor

Aproximativ 19 tone de cadavre de păsări şi animale au fost strânse, până luni, din zonele afectate de inundaţii la Tecuci, urmând să fie incinerate la Protan.

1 afișare
Imaginea articolului Circa 19 tone de cadavre de păsări şi animale în urma inundaţiilor

Circa 19 tone de cadavre de păsări şi animale în urma inundaţiilor

"Până la această dată au fost trimise către Protan Roman 19 tone de deşeuri animaliere. Situaţia cred că este aproape rezolvată. Mai avem zone unde apa s-a retras mai târziu şi sperăm să nu avem probleme şi să evităm orice posibilă infecţie", a declarat, luni, Lucian Gradea, şeful Serviciului Administraţia Domeniului Public din Tecuci.

Luni dimineaţa, la Tecuci continua vaccinarea populaţiei şi distribuirea de apă şi alimente către sinistraţi.

Conform generalului Viorel Zaharia, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, se lucrează la scoaterea apei din curţi în Satu Nou, unul dintre cele mai afectate cartiere ale municipiului Tecuci.

Conform unei prime estimări a autorităţilor locale, numărul spaţiilor locative afectate de inundaţii la Tecuci se ridică la aproximativ 2.500, fiind vorba atât despre case, cât şi despre apartamente de la parterul blocurilor. Conform datelor centralizate de autorităţile locale până duminică, 150 de case din Tecuci au structura de rezistenţă puternic afectată.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică, de Prefectura Galaţi, 4.887 de sinistraţi din judeţ au primit ajutoare de urgenţă de la Guvern, respectiv apă şi alimente, cele mai multe fiind din Tecuci, 3.000 de persoane, şi din comuna Brăhăşeşti, 1.200 de persoane. Conform estimărilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, stocurile de ajutoare de urgenţă trimise de Guvern pentru sinistraţi ajung pentru cel puţin şapte zile.

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, a cerut, duminică, autorităţilor locale să suplimenteze numărul comisiilor de evaluare a pagubelor produse de inundaţii, astfel încât operaţiunea să se finalizeze în cursul zilei de luni şi să înceapă cât mai repede reconstrucţia caselor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici