Circa 30 de români, la bordul unei nave de croazieră reţinută în Rhodos

Aproximativ 30 de români se află la bordul navei de croazieră "Dream", sub pavilion Bahamas, care a fost reţinută în Portul Rhodos, în Grecia, în urmă cu peste două săptămâni, din cauza poluării cu reziduuri.

2 afișări
Imaginea articolului Circa 30 de români, la bordul unei nave de croazieră reţinută în Rhodos

Circa 30 de români, la bordul unei nave de croazieră reţinută în Rhodos

Reprezentantul Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor (ITF) în România, Adrian Mihălcioiu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că cei 30 de români fac parte din personalul hotelier de pe nava de croazieră.

Nava "Dream" a intrat în atenţia autorităţilor maritime elene, după ce, în urma unui control, au fost depistate mai multe defecţiuni la sistemele de scurgere a reziduurilor. În 18 septembrie, vasul a fost reţinut în insula grecească Rhodos, iar o companie specializată a evacuat cele 3.000 de tone de reziduuri de la bordul navei.

Potrivit lui Adrian Mihălcioiu, personalul este plătit chiar dacă nava este reţinută, iar singura problemă care a apărut la bord este lipsa alimentelor.

Municipalitatea din Rhodos, la solicitatea echipajului, a trimis ajutoare, iar căpitanul navei este reţinut pentru audieri.

Echipajul navei "Dream" este format din români, pakistanezi şi filipinezi. Nava de croazieră avea la bord 930 de pasageri, în majoritate israelieni, care urmau să încheie croaziera în Cipru, dar au ajuns la destinaţie cu avionul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici