Circa 6.700 de români au votat, până la ora 15.00, în străinătate

Aproximativ 6.700 de cetăţeni români au votat, până la ora 15.00, la secţiile de vot deschise în străinătate, informează MAE, care precizează că cele trei secţii de votare din Australia au încheiat procesul electoral la ora României 14.00.

13 afișări
Imaginea articolului Circa 6.700 de români au votat, până la ora 15.00, în străinătate

Circa 6.700 de români au votat, până la ora 15.00, în străinătate (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Participarea cea mai numeroasă s-a înregistrat la secţiile de vot nr. 118 şi 119 din Chişinău, secţia de vot nr. 176 din Budapesta, la cele două secţii de vot de la Roma, respectiv secţia 71 şi secţia 72, secţia nr. 162 de la Castellon De La Plana şi secţia de vot nr. 78 din Torino, menţionează sursa citată.

Cele trei secţii de votare din Australia - Canberra, Sydney şi Melbourne (nr. 9, 10 şi 11) - au încheiat procesul electoral la ora 14.00 ora României (ora locală 21.00), acestea fiind primele secţii de votare de pe glob unde românii au putut să îşi exercite dreptul de vot la alegerile pentru Parlamentul European.

La ora 15.00 a început votul în secţiile de la Bogota, Mexico City, Lima, Dallas, Houston, Larose, Chicago, iar la ora 16.00 în secţia de votare de la Phoenix, una dintre cele 19 secţii de votare organizate în SUA.

Votul decurge în condiţii normale. Nu s-au înregistrat situaţii deosebite, se mai arată în comunicatul MAE.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici