Circa un milion de români au boli rare. Pentru cele mai multe nu există tratament

  • Specialiştii susţin că în lume există peste 7.000 de boli rare, care afectează aproximativ 350 de milioane de oameni.
  • Dintre aceştia, aproximativ un milion sunt români. Problema lor este că pentru majoritatea bolilor nu există tratament.
744 afișări
Imaginea articolului Circa un milion de români au boli rare. Pentru cele mai multe nu există tratament

Circa un milion de români au boli rare. Pentru cele mai multe nu există tratament

Alianţa Naţională pentru Boli Rare România, împreună cu asociaţii de pacienţi din sfera bolilor rare, au organizat joi un eveniment destinat creşterii conştientizării bolilor rare în rândul publicului larg.

Potrivit participanţilor, la nivel mondial există peste 7.000 de boli rare care afectează circa 350 de milioane de oameni, dintre care 75% sunt copii.

Povara acestor boli este uriaşă, în primul rând pentru pacienţi şi aparţinători, dar şi pentru întreaga societate. Cu toate acestea, există tratamente pentru doar 200 dintre aceste boli rare.

În România nu există studii epidemiologice, însă pe baza datelor de la nivel european, se estimează că trăiesc peste 1.000.000 de pacienţi cu boli rare, majoritatea nediagnosticaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici