Circulaţia în Pasul Tihuţa a fost redeschisă doar pentru autoturisme

Circulaţia în Pasul Tihuţa - care face legătura între Transilvania şi Moldova - a fost redeschisă, în jurul orei 15.00, după aproximativ trei ore de blocaj, însă doar pentru autoturisme, restricţiile de circulaţie rămânând valabile pentru maşinile de mare tonaj.

224 afișări
Imaginea articolului Circulaţia în Pasul Tihuţa a fost redeschisă doar pentru autoturisme

Circulaţia în Pasul Tihuţa a fost redeschisă doar pentru autoturisme (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Prefectul de Bistriţa-Năsăud, Szilagy Ioan, a declarat că drumarii au reuşit să cureţe şoseaua şi a fost redeschisă circulaţia prin Pasul Tihuţa pentru autoturisme, în jurul orei 15.00.

"Deocamdată, menţinem restricţia pentru maşini de mare tonaj pentru că vremea este în continuare instabilă şi bate vântul cu putere, în rafale. Rămânem aici pe poziţii şi în momentul în care se va putea vom lăsa să treacă şi tir-urile", a spus Szilagy.

Potrivit sursei citate, maşinile de mare tonaj nu sunt lăsate să treacă prin Pasul Tihuţa pentru a nu derapa şi a bloca din nou circulaţia. După trecerea autoturismelor care au aşteptat să se deblocheze pasul, vor fi lăsate să-şi continue drumul şi autovehiculele de tonaj greu, precum şi tir-urile care rămăseseră blocate aici.

Pasul Tihuţa, care asigură trecerea între Transilvania şi Moldova, fiind cea mai importantă cale de acces spre nordul Moldovei, a fost blocat, duminică după-amiază, din cauza viscolului.

Două tir-uri care au derapat, duminică la prânz, şi au ajuns de-a latul şoselei, blocând drumul, au fost tractate cu utilaje, dar ulterior şoferii care intenţionau să traverseze zona au fost opriţi de Poliţie la baza muntelui, la Valea Străjii, în Bistriţa-Năsăud şi la Poiana Ştampei, în Suceava, întrucât în zonă era viscol.

Potrivit şefului Secţiei Bistriţa de la Drumuri Naţionale, Alexandru Slavita, în Pasul Tihuţa se află cel puţin 15 maşini de mare tonaj care nu sunt echipate de iarnă şi care au blocat drumul, între kilometrii 110 şi 111, fiind necesară tractarea lor cu utilaje. Mai multe remorchere au acţionat pentru a scoate pe marginea drumului tir-urile blocate în zăpadă, iar 15 utilaje de deszăpezire au curăţat carosabilul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici