Circulaţia pe Şoseaua Orhideelor, închisă până în 15 septembrie, pentru lucrări la Pasajul Basarab

Circulaţia pe Şoseaua Orhideelor va fi închisă începând de luni şi până în 15 septembrie, pentru lucrări la Pasajul Basarab, a anunţat Primăria Capitalei.

68 afișări
Imaginea articolului Circulaţia pe Şoseaua Orhideelor, închisă până în 15 septembrie, pentru lucrări la Pasajul Basarab

Circulaţia pe Şoseaua Orhideelor, închisă până în 15 septembrie, pentru lucrări la Pasajul Basarab (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, circulaţia pe Şoseaua Orhideelor va fi întreruptă între punctul de acces în complexul comercial Orhideea şi strada Serg. Constantin Ghercu, începand de luni, ora 11.00 şi până în 15 septembrie, decizia fiind luată pentru a putea fi continuate lucrările la Pasajul Basarab.

În perioada restricţiei de circulaţie va fi interzis virajul la stânga dinspre Calea Plevnei spre Şoseaua Orhideelor (sensul de mers spre Calea Giuleşti), şoferii putând circula înainte, pe Calea Giuleşti.

Totodată, circulaţia rutieră pe Bulevardul Dinicu Golescu din Capitală, între strada Fluviului şi Şoseaua Orhideelor, în zona Gării Basarab, este închisă din 14 august, timp de două luni, pentru lucrări la Pasajul Basarab. Traficul a fost deviat prin stada Fluviului - Calea Plevnei - drumul de acces spre IDM - Gara Basarab.

Pasajul rutier denivelat superior Basarab va realiza legătura rutieră şi de tramvai între Bulevardul Nicolae Titulescu - Şoseaua Orhideelor - Podul Grozăveşti - Bulevardul Vasile Milea (pentru circulaţia tramvaielor) şi, respectiv, Şoseaua Grozăveşti, întregind astfel inelul principal de circulaţie al Bucureştiului în partea de nord-vest.

Proiectul cuprinde două traversări majore de obstacole - râul Dâmboviţa, peste podul existent şi calea ferată, în zona Gării de Nord.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, declara, în 15 iulie, la prezentarea bilanţului pentru doi ani de la preluarea mandatului, că Pasajul Basarab este finalizat în proporţie de 80 la sută. Oprescu preciza că lucrările ar putea fi finalizate în aproximativ opt-nouă luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici